Ивайло и Елена се срещнаха отново в Бургас. Снимки Лина Главинова и личен архив

Ивайло и Елена се срещнаха отново в Бургас. Снимки Лина Главинова и личен архив

Руската мега звезда Филип Киркоров пожела успех на Ивайло Филипов. Киркоров дойде от Русия да участва в журито за избор на български певец в конкурса "Нова вълна". Филип Киркоров, както и другите членове на комисията, единодушно одобрили Ивайло Филипов, да представлява България на форума в Сочи.

От 4-ти до 9-ти септември в морския курорт се провежда един от най-престижните световни музикални конкурси. "Ивайло, много си порастнал! Пожелавам ти успех  в Сочи!", казал след кастинга Филип Киркоров на Ивайло Филипов. "Щастлив съм, че ще представлявам България и своя роден град Бургас в Сочи. С Филип не бяхме се виждали отдавна. Благодаря му за всичко, което направи през годините за мен", сподели единствено пред екипа на сайт "Черноморие" чаровният 19-годишен младеж. Преди повече от 11 години малкият талант се запознал с бащата на Филип - Бедрос Киркоров. През 2007 година бургазлийчето участва в Москва, като специален гост в юбилейния концерт "75 години Бедрос Киркоров" в международния Дом на музиката. В същата година участва в концертното турне на Филип Киркоров в България: Варна, Бургас, Пловдив и София.

След време Ивайло се среща със своя музикален кумир - Филип Киркоров в семейното му жилище в руската столица. Оттогава продължават и топлите отношения между семейство Киркорови и Ивайло Филипов. Може би и тази първа среща с попуярните певци определя и посоката за бъдещето на 8-годишното бургазлийче. Ивайло заедно с майка си Яна заминават за Москва. През 2008 година той постъпва в най-известната детска група в Русия "Непоседы" и в продължение на 6 години е един от основните й солисти. През 2009 година Ивайло заедно с групата участва в церемонията на официалното откриване на "Евровизия 2009" в Русия с песента на Дима Билан "Believe". През същата година на един от концертите във Франция (Марсилия,Ница,Ла коста), с група "Непоседы" успява да просълзи Пиер Карден, с трогателното си изпълнение на песента "Quando L,amore diventa poesia" в неговия замък. 

Ивайло учи в музикалното училище за таланти в руската столица. Успоредно с обучението  си, той  има десетки награди и участия в различни конкурси, концерти и шоу програми, където руската музикална публика аплодира бургаското музикално дарование. Сега той е студент втори курс поп и джаз пеене в музикалната академия "Гнесиных" в Москва.

За българската публика Ивайло Филипов е непознат, като поп изпълнител. Единствено за него се разбра от участието му в конкурса "Гласът на България" през 2017 година. Като финалист на кастинга Ивайло се срещна с Елена Фрейман. Тяхното професионално приятелство започва още през 2014 година., когато участват в детския формат на конкурса "Гласът на Русия" и стигат до финала. Сега отново се срещнаха София в "Гласът на България". С Елена дойдоха и за броени дни в Бургас. Двамата млади чаровни изпълнители споделиха своите бъдещи музикални планове единствено пред екип на сайт "Черноморие". От година Ивайло композира и пише текстове за авторските си песни. Наскоро на музикалния пазар излезе авторската му песен "Go! Go! Football", посветена на Световното първенство по футбол. От началото на 2018 година участва в мюзикъла "Затерянный мир" (единственият в света мюзикъл с участие на морски животни) в делфинариума в Москва. През 2019 планира да издаде първия си албум с авторски песни и подготвя и нова,, с която ще участва в националния конкурс  за популярна българска песен "Бургас и морето" през 2019 година. Само броени дни му остават отново да замине за втората си родина - Русия.

Галерия