За тялото и душата спечели Златна мечка от Берлинале през 2017 година

За тялото и душата спечели Златна мечка от Берлинале през 2017 година

Филмът на Фатих Акин "Без милост" продължава да води във временната класация на зрителите на тазгодишното издание на "София филм фест на брега" с оценка "Отличен - 5.72". На второ място е "За тялото и душата" на унгарския  режисьор Илдико Енеди с оценка "Отличен - 5.61" и е само на една ръка разстояние от фаворита - "Без милост".

На трето място в класацията на зрителите с оценка "Много добър - 5.26" е филмът "Нелюбов" на режисьора  Андрей Звягинцев. Четвъртото място в класацията е за "Другият любовник" с оценка "Много добър - 5.15" на Франсоа Озон.

Общо 18 филма, които са включени в програмата на тазгодишното 16-то издание на "София филм фест на брега", които се борят за  наградата на публиката и на професионалното жури с председател проф. Георги Дюлгеров. След края на всяка прожекция зрителите имат право да гласуват по шестобалната система и филмът, получил най-високата оценка, ще вземе приза на публиката. Авторите на двете отличени ленти ще получат статуетката "Сребриста чайка".

В програмата за 19-и март, понеделник, са включени филмите "Зърно" на режисьора Семих Капланоглу с прожекция от 18.00 часа и "Щастлив край" от 20.15 часа на режисьора Михаел Ханке.

Преди това от 16.30 часа ще бъдат показани късометражните филми от конкурса "Джеймисън". Общо 12 ленти на млади български режисьори ще се борят за плакета на областния управител Вълчо Чолаков. Освен това, "Зонта клуб" - Бургас ще връчи награда от 1000 лева за победителя.

Фестивалът ще продължи до 23-и март, петък, когато ще бъде закрит с прожекцията на "Кораб в стая" на режисьора Любомир Младенов.

Кинофестивалът се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие". Сред спонсорите е и гранд хотел и СПА "Приморец".

Прожекциите са всеки ден в Общинско кино "АБ" - залата на драматичен театър "Адриана Будевска".

Галерия