Кадър от филма на Фатих Акин - Без милост

Кадър от филма на Фатих Акин - Без милост

Филмът на Фатих Акин - "Без милост" води в зрителската класация на международния "София филм фест на брега", който се провежда в Общинско кино "АБ" в Бургас. Той получи оценка "Отличен - 5.72" и така оглави временната класация на киноманите. На второ място е "Убийство в Кайро" на режисьора Тарик Салех с оценка "Много добър - 5.09", на трето - "Квадратът" на режисьора Рубен Йостлунд с оценка "Много добър - 4.86", а на четвърто - "Проектът Флорида" на режисьора Шон Бейкър с оценка - "Много добър - 4.56".

Филмът, получил най-високата оценка, според гласовете на зрителите ще вземе и наградата на публиката - статуетката "Сребриста чайка". По традиция вече 16 години киноманите избират най-добрия филм от програмата на бургаското издание на фестивала. След всяка прожекция, зрителите гласуват по шестобалната система. Сборът от оценките на всички гласували прави и крайната оценка за филма.

Освен приза на публиката, на закриването на фестивала се връчва и наградата на професионалното жури с председател проф. Георги Дюлгеров.

"София филм фест на брега" се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партьорство на сайт "Черноморие". Сред спонсорите на фестивала е и град хотел и СПА "Приморец".

Кино събитиято продължава до 23-и март, петък.

Галерия