Деян Донков (на преден план) идва за прожекцията на филма в Бургас

Деян Донков (на преден план) идва за прожекцията на филма в Бургас

Филмът "Рибена кост" (България-Румъния, 105’) на режисьора Драгомир Шолев с участието на Деян Донков ще открие XX "София филм фест на брега". Прожекцията е тази вечер от 19.00 часа в зала "Тончо Русев" на Културен дом НХК Бургас. За официалното начало на фестивала идват режисьорът на филма Драгомир Шолев, актьорът Деян Донков и продуцентът Росица Вълканова, които ще се срещнат със зрителите след края на прожекцията.

"София филм фест на брега" започва днес и ще продължи до 8-ми април, петък. По традиция ще бъдат връчени две статуетки "Сребриста чайка", изработени от художника Никола Станчев. Едната е за наградата на публиката за най-добър филм, а втората е за наградата на Община Бургас, определена от професионално жури с председател проф. Георги Дюлгеров и членове - Александра Ингилизова, Диана Саватева, Мария Бенчева, Христо Димитров - Хиндо, Лорис Мануелян, Стефани Райчева, Слави Георгиев и Ради Стоянов. Публиката определя своя филм чрез гласуване по шестобалната система.

Младежко жури в състав - Мария Ибришимова, Мария Янкова, Бояна Павлова, Симона Славкова, Божана Славкова, Ивайло Димитров и Катина Сталева, ще избере своя фаворит сред филмите от късометражната програма, който ще получи наградата на Областния управител на Бургас.

Билети за 20-ото издание на "София филм фест на брега" се продават на касата в Културен дом НХК. Цената на редовен билет е 8 лева, а с намаление за пенсионери и учащи - 5 лева. За най-големите киномани отново има карти с намаление.

"София филм фест на брега" се организира от сдружение "Арт Фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".