Филмът е получил награда на фестивала в Австрия

Филмът е получил награда на фестивала в Австрия

Документален филм сниман в Бургас, Царево и Странджа спечели награда на фестивала Viennale. "Моля, задръжте линията" на Павел Кузуйок му донесе отличието на The Erste Bank. Снимачна площадка станали и региони в Молдова, Украйна и Румъния.

"Това е е тих филм, който има хумористично и умно мнение по темата за комуникационните технологии. То следва телекомуникационни техници по техните повиквания към домакинствата в провинцията, предимно в малки селца, което включва и пътуване до някои съседни източни страни, граничещи с ЕС. Придобиваме прозрение в личните истории, в други реалности на живота. Свързващият фактор е, че телекомуникацията винаги е и верига от безкрайни абсурди, на които всички сме изложени. Повтаряща се тема във филма е критиката на хората към лошите програми, че се продават. Този филм определено не е един от тях", пише в решението на журито.

Павел Кузуйок гостува на "Burgas International Film Fest" през 2017 година. Той прие поканата на организаторите да участва във фестивала. В резултат на това режисьорът харесал Бургас и региона и се върнал, за да заснеме "Моля, задръжте линията", който му донесе и награда.