Цветана Манева е патрон на фестивала

Цветана Манева е патрон на фестивала

Цветана Манева пристига в Бургас на 9-и октомври, за да открие пилотното издание на "Порт Прим Арт Фест", чийто патрон е. За старта на първото издание на фестивала идва и журналистът и продуцент Георги Тошев. Фестивалът за изкуства ще започне с прожекцията на филма, който той създава за Цветана Манева - "Парчета живот". Прожекцията е от 18.00 часа в "Магазия 1", а входът е свободен.   

Фестивалната програма за деня ще продължи от 20:00 часа в гранд хотел и СПА "Приморец" с "Кино и вино" с Веселин Савов. Нестандартният формат комбинира кинокритика, с винена дегустация. Режисьорът, на който ще е посветена вечерта е Франсис Форд Копола и неговата трилогия "Кръстникът". Ще бъдат представени и вина от Италия в акомпанимента на подходящи кулинарни предложения.

Веселин Савов се занимава почти 20 години с киноразпространение. След като се оттегля, започва целенасочено да задълбочава познанията си в областта на виното. Дълги години обикаля избите, изложенията и дегустации на вино в Италия, Франция, Австралия, САЩ, България. Среща се с многобройни енолози и винени експерти. "Кино и вино" проектът му комбинира в едно двете области, в които е експерт. Той е и вълнуващ разказвач, който умее да въздейства на публиката - с истински истории от Холивуд, избите в Италия и многобройните си пътешествия по света.

Вход за събитието - куверт на стойност 29.00 лева на човек.

Организатори и домакини на "Порт Прим Арт Фест" са Община Бургас и гранд хотел и СПА "Приморец". Творчески директор на форума е художникът Стефан Божков. Пилотното издание на фестивала за изкуства, ще се проведе на разнообразни локации в града, в дните от 9-и до 14-и октомври.