Христо Димитров - Хиндо ще покаже свой късометражен филм на София филм фест на брега. Снимка Черноморие-бг

Христо Димитров - Хиндо ще покаже свой късометражен филм на София филм фест на брега. Снимка Черноморие-бг

Филмът "Озарение", който разказва историята за създаването на четири стихотворения на поета Христо Фотев ще бъде показан на 27-ми юли от 16.00 часа в Културен дом Бургас (бивш Дом на НХК б.р.) в рамките на XIX "София филм фест на брега". Създаден е по мотиви от книгата на Кирил Гоцев "Разговори с Христо Фотев". Автентичният глас на поета отпреди 38 години разказва историята на всяко стихотворение, а актьорът Христо Симеонов ги изпълнява. Използвани са още скулптурни фигури на Никола Станчев и картини на Христо Димитров – Хиндо. Режисьор е Христо Симеонов. Камерата държи отново Христо Димитров – Хиндо, а музиката е дело на Златина Пантелеева.

Днес от 16.00 часа ще бъдат показани безплатно още два късометражни филма - "Преди края" на Елдора Трайкова и "Късмет" на бургазлията Христо Димитров – Хиндо.

"София филм фест на брега" се провежда от 22-ри до 30-ти юли в Културен дом Бургас. Той се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".