Брит-Мари беше тук е по романа на романа на Фредрик Бакман

Брит-Мари беше тук е по романа на романа на Фредрик Бакман

Филмът на Роман Полански - "Офицер и шпионин" отпада от бургаската програма на кино-литературния фестивал "CineLibri". Той трябваше да бъде излъчен тази вечер в експозиционен център "Флора". Поради технически причини обаче това няма да бъде възможво. На негово място от 18.30 часа ще бъде показан "Брит-Мари беше тук".

"Офицер и шпионин" бе номиниран тази година за "Златен лъв" за най-добър филм от кинофестивала във Венеция. Лентата бе отличена с голямата награда на журито във Венеция и награда FIPRESCI.

"Брит-Мари беше тук" е филм на режисьора Тува Новотни. Сценаристи: Андерс Фритьоф Август, Тува Новотни, Ойстайн Карлсен. В ролите: Вера Витали, Пернила Август, Петер Хабер, Андерс Мослинг и др. Той е по романа на Фредрик Бакман.

Брит-Мари е 63-годишна, току-що е загърбила 40-годишен брак и дълъг живот като съпруга и домакиня. Като се има предвид славата й на заядлива пасивно-агресивна лелка, бъдещата й работа в малкия град Борг ще се окаже доста предизвикателна. Борг има една-едничка гордост в лицето на младия футболен отбор, а работата на Брит-Мари е да обучава момчетата… И това е само началото на едно пътешествие, изпълнено с битки и предизвикателства, с топлина и любов.