Приказката на Джани Беренго Гардин за Венеция ще бъде показан на фестивала в Бургас

Приказката на Джани Беренго Гардин за Венеция ще бъде показан на фестивала в Бургас

Филми за Първата световна война откриват "DOCK Film Festival". Четвъртото издание на Международния фестивал на историческото документално кино ще се проведе от 18-ти до 22-ри септември. Десет филма са включени в конкурсната програма. Десет са и заглавията в съпътстващата програма на фестивала.

Филмите ще се прожектират на две места - конкурсните в зала "Тончо Русен" на Културен дом Бургас (бивш Дом на НХК б.а.), а заглавията от съпътстващата програма в залата на експозиционен център "Флора".

Началото ще бъде дадено на 18-ти септември, събота, с излъчването на "Помни войната: Разгромът на Сърбия" от 17.00 часа във "Флората". От 17.30 часа на същото място е прожекцията на "България влиза в Първат асветовна война".

Конкурсната програма започва с прожекцията на "Няма друго такова място" от 18.00 часа в Културен дом Бургас.

Фестивалът има конкурсен характер. На 22-ри септември при закриването му ще бъде връчена и наградата на филма, който е отличен.

"DOCK Film Festival" е създаден от братята Петър и Димитър Стоянович. Те правят и селекцията на филмите, които се показват. Жури на фестивала ще бъдат Георги Лозанов, Яна Борисова, Димитър Коцев, Божидар Манов, Камен Воденичаров.

Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Галерия