Бургаският фестивал ще се проведе за четвърта поредна година. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаският фестивал ще се проведе за четвърта поредна година. Снимка Архив Черноморие-бг

Филмите, които ще бъдат включени в програмата на четвъртото издание на Burgas International Film Fest ще бъдат ясни през април. "В момента правим селекцията на заглавията. Желанието ни да включим повече филми, които са излезли през настоящата година", каза пред "Черноморие" създателят на бургаския фестивал Емил Ованесов. От фестивал, който популяризира киното на страните от Черноморския регион, от това лято той ще се разшири и отвори за участници от цял свят.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе от 19-ти до 25-ти юли на открита сцена "Охлюва" и в културен център "Морско казино". Зрителите ще могат да гледат игрални и късометражни филми. От програмата отпадат документалните филми.

"Почти сме готови и с членовете на журито, което ще оценява филмите", допълни Емил Ованесов. В тазгодишното издание ще има и разнообразна съпътстваща програма с уъркшоп и мастер класове.

Екипът на Burgas International Film Fest може да се похвали с включването си в лейбъла на Европейската фестивална асоциация - "EFFE Label 2019-2020". "Попълнихме апликационната форма съгласно седемте критерия за кандидатстване. Специална комисия разглежда документите на кандидатите и решава дали включва фестивала в платформата или не", обясни Емил Ованесов. Така бургаският фестивал става част от лейбъла през следващите две години. Това ще даде възможност на екипа да общува с представители на други фестивали, които са одобрени да станат част от лейбъла.