Фирми комбинират изгодно превоз на пътници е голям, тъй като услугата позволява няколко фирми, които се намират в един район, да се абонират за превоз на своите работници. Автобусът минава и оставя хората пред всяка от фирмите, а самите собственици поделят транспортните разходи, което е изключително изгодно в условия на криза", обяснява Румен Христов, управител на най-голямата частна транспорта фирма в областта "М-Бус".

 

Освен това в момента работодателите могат да се възползват и от средствата, отпускани по ОП "Развитие на човешките ресурси", допълват от бургаският превозвач.

По тази програма собствениците на фирми биват насърчавани да наемат хора от различни селища в региона, като за това им се отпуска определена сума за транспорт в рамките на 12 месеца.

"Ако няколко хотелиери се комбинират помежду си, те си поделят абонамента за услугата на "М-Бус", което им излиза няколко пъти по-евтино, отколкото ако плащат картите на своите работници", допълва още Румен Христов.

Бургаският превозвач  е един от малкото в областта, които извършват специализирани превози на работници. "М-Бус"работи с около 100 автобуса, от които чисто нови са 26 и още 12 на възраст до 5 години.

Транспортната фирма обслужва най-големия брой междуселищни автобусни линии в Бургаска област - от Бургас до Поморие, Слънчев бряг, Несебър, Айтос, Карнобат, Камено и Малко Търново. Поети са и четири междуобластни линии - до Сливен, Ямбол, Велико Търново, Варна.

Заради новия автопарк "М-Бус" е предпочитан превозвач за организирани фирмени и частни пътувания. Компанията е и една от малкото в страната, чиито автобуси отговарят на изискванията за ученически превози.