На финала фонтаните танцуват в цветовете на трибагреника. Снимки Авторът и Красимир Кралев

На финала фонтаните танцуват в цветовете на трибагреника. Снимки Авторът и Красимир Кралев

Фонтаните в Поморие "танцуват" под звуците на песните "Хубава си, моя горо" и "Притури се планината". Най-новата атракция в морския град предизвиква истински фурор сред местни и туристи това лято. Водното шоу може да се види три дни в седмицата - вторник, четвъртък и събота, като началото е 21.00 часа. Продължителността на програмата е 25 минути. Съоръженията са поставени в морето пред крайбрежната алея, която е предпотичано място за вечерни разходи в Поморие. В тези дни от седмицата алеята буквално се превръща в притегателен център за всички, които искат да се насладят на атракцията при това напълно безплатно.

Туристи пазят място, за да видят пеещите фонтани в Поморие - видео

Музикалната програма на фонтаните се състои от няколко части. В две от тях водата оформя различни фигури под звуците на народни песни, които са неразривна част от българската фолколрна съкровищница - "Хубава си, моя горо" и "Притури се планината". А на финала на шоуто водата се "обагря" в цветовете на националното знаме - бяло, зелено, червено.

Новата атракция бързо набра популярност и в социалните мрежи, и почти няма жител на района, който да не е "отскочил" до Поморие, за да й се наслади!

 

 

 

Галерия