Мераклиите да видят пеещите фонтани в Поморие заемат места час преди началото. Снимки Авторът и Красимир Кралев

Мераклиите да видят пеещите фонтани в Поморие заемат места час преди началото. Снимки Авторът и Красимир Кралев

Местни и туристи пазят място, за да видят пеещите фонтани в Поморие. Новата атракция може да се наблюдава в дните вторник, четвъртък и събота от 21.00 часа при това напълно безплатно. Повече от час преди началото й обаче най-нетърпеливите, които искат да се насладят на водното шоу, заемат места на крайбрежната алея. Хората се настаняват по цялото й протежение с напитки и хапки в очакване на началото. Тези, които идват минути преди 21.00 часа, трябва да гледат шоуто прави, тъй като "местата" отдавна са заети.

Фонтаните в Поморие танцуват на Хубава си, моя горо и Притури се планината - видео

Съоръженията на пеещите фонтани са монтирани в морето успоредно на крайбрежната алея в Поморие, която е предпочитано място за вечерни разходки. А това лято интересът към нея скочи в пъти, заради атракцията. Програмата продължава 25 минути и се наблюдава от над 250 души едновременно. В това число не влизат туристите, които са на борда на корабчетата за разходка, които акостират в морето и дават възможност на пасажерите си да наблюдават пеещите фонтани от друг ъгъл, както и посетителите на близките заведения, които гледат програмата, докато вечерят.

Музиката, която е избрана за озвучаване на водната атракция, е от обичани народни песни през световни хитове.

С пеещите си фонтани Поморие се нарежда до европейските градове, в които тази атракция радва от години. Там разбира се размерите са доста по-големи и програмата е по-дълга, но поморийските фонтани също доставят наслада за окото. И но начина на монтиране на съоръженията в морето наподобяват на пеещите фонтани в Чанаккале, Турция.

Галерия