Изложбата е експонирана под открито небе в Царево. Снимка Община Царево

Изложбата е експонирана под открито небе в Царево. Снимка Община Царево

Фотографи от България и Турция с обща изложба за нестинарството. Експозицията е озаглавена "Нестинарството днес - тайнство без граници", а фотосите са подредени в центъра на Царево. Фотографската изложба се реализира от Община Царево. Снимките са на членове и приятели на Тракийския културен клуб "Св. св. Константин и Елена" в град Царево. Авторите им са запечатали важни моменти от нестинарската обредност в България и Гърция. Фотографиите са поставени в пана от ковано желязо, изработени от Красимир Слабаков.

Снимките са на Георги Илиев, Жана Янгьозова, Мила Стоянова, Ивелина Петкова, Горан Стефанов, Иво Леонкев и на любителите фотографи от Къркларели, Турция - Джемре Гьокче, Недрет Бензет и Ерхан Байджан. Фотосите са правени във Влахов дол, село Кости, село Бродилово, село Българи и нестинарските села в северна Гърция - Агия Елени, Мавролевки, Лангада и Мелики.

В изложбата също са показани и нестинарските икони на свети свети Константин и Елена и свети Пантелеймон. Най-много от тези икони могат да се видят в църквата на село Бродилово, посветена на светеца, а останалите са в църквите на селата - Кости и Българи и домашния нестинарски иконостас на Георги Илиев в град Царево.