Кметът на Варна Благомир Коцев връчи отличието на италианския актьор. Снимки Община Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев връчи отличието на италианския актьор. Снимки Община Варна

Кметът на Община Варна Благомир Коцев връчи първия в мандата си почетен знак на кмета с лента на големия италиански актьор Франко Неро. Престижното отличие бе дадено на официална церемония в Община Варна броени часове преди откриването на 32-то издание на Международния филмов фестивал "Любовта е лудост".

"Няколко поколения поред израснахме с филмите на Франко Неро. Той е актьор, на който съм почитател от детските си години, когато гледахме филми на видеокасети. Тогава изборът ми на филм във видеотеката се определяше от имената на известните актьори и Франко Неро определено беше сред тези, които всеки път избирах да гледам. Неговото присъствие във Варна е голямо събитие и аз съм изключително щастлив да го посрещна за първи път в нашия град и да му връча почетния знак на кмета с лента", каза след церемонията кметът Благомир Коцев.

"Обикновено подобни отличия се връчват на колеги, които вече не работят, а аз почти съм преполовил професионалната си кариера, заяви с усмивка звездата на италианското кино. Това красиво отличие е голямо признание за мен и за моето творчество. То означава, че в своя живот съм посял много и го приемам с огромно удоволствие", каза почетният гост.

На събитието присъстваха още художественият директор на фестивала проф. Александър Грозев, организаторът на тазгодишното издание на "Любовта е лудост" Илия Алеков, продуцентът и приятел на филмовата легенда Красимир Иванов, много гости и почитатели на актьора.

Звездата на италианското кино участва във фестивала с най-новия си филм – романтичната драма "Щастливи дни" със сценарист и режисьор Симоне Петралия. В нея 82-годишният Неро си партнира с Анна Галиена, Мария де Медейрос и Марко Розети. Прожекцията е утре от 18:00 ч. във Фестивалния и конгресен център, а преди това актьорът ще даде пресконференция и ще се срещне със свои почитатели.

Галерия