Учениците показаха своите умения пред френските гости

Учениците показаха своите умения пред френските гости

Френски експерти от сферата на образованието - учители и директори на учебни заведения от град Бове искат да си партнират с бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". Делегацията, която бе придружавана от Ива Дикова - аташе към френското посолство посетиха гимназията, за да обменят опит и идеи за кандидатстване със съвместен проект по програма "Erasmus+".

Темата на бъдещия проект е с акцент - мобилност на учители за обмен на добри практики, свързани с превенцията на отпадане от училище.

Като бъдещ партньор по проекта - Регионално управление на образованието в Бургас, запозна гостите от Франция с училищата, в които се изучава френски език. Сред тях е и ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров". Възможностите на гимназията бяха представени на френски език от Марияна Костадинова.

Пред делегацията от Бове учениците, под ръководството на Анна Тодорова и Ивайло Минчев, демонстрираха сервитьорски умения, като сервираха за дегустация различни кулинарни творения на свои съученици. Ганка Ангелова и нейните възпитаници показаха пред гостите съвременни кулинарни изкуства и отражението им върху българската национална кухня. Ученици от XI клас приготвиха ръжено-пшенични питки със сирена и семена под ръководството на Петя Желязкова и Иван Димов.

Впечатлени от мотивацията за работа на учениците и техните професионални умения, гостите от Франция изказаха задоволство от видяното и желание за бъдещо партньорство с гимназията.

Галерия