Първите срещи от турнира вече се изиграха

Първите срещи от турнира вече се изиграха

Футболният турнир в подкрепа на 7-годишния Стефчо от Бургас вече започна. Първите футболни срещи на малки вратични вече се изиграха. 15 отбора участват в благотворителен турнир, чията цел е да събере средства за каузата Стефчо да проходи отново. Състезанието се организира от спортен център "Диалог 359 Арена" - Бургас и езиков център "Words".

Турнирът започна с мача между "FC Words" и "Бургаско". В благотворителния турнир ще ритат още - "Митничари", "Куците магарета", "Морското", МФК "Локомотив 2013 Б-с", ФК "Звездичка" - треньори, ФК "Жандармерия" - Бургас, ФК "Аполония" - Созопол, "Жълтата подводница", БОЦ, "Непобедимите", ФК "Диалог 359", ФК "Лазур" и "Ясна поляна".

Всеки един отбор е платил такса за участието си в размер на 100 лева. Ще бъдат поставени и кутии за набиране на средства.

В края на турнира ще стане ясна и цялата сума, която ще бъде събрана в рамките на деня.

След катастрофа на 1-ви ноември 2022 г., 7-годишният Стефчо получи тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което изгуби чувствителност и движение от гърдите надолу.

Семейството на детето е направило консултации с лекари-специалисти, както в България, така и в чужбина. Според тях на този етап шансът за възстановяване на Стефан е само и единствено в интензивна и ежедневна рехабилитация в специализирана клиника. Такива могат да бъдат направени в Германия, Словакия и Израел, които разполагат с апаратура и специалисти, подходящи за състоянието на Стефан, които биха дали резултат.

Всеки, който иска да помогне на семейството на Стефан може да го направи като дари средства по сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова

Галерия