Теодора Стефанова ще представи второто издание на книгата си в 12 града в страната. Снимки Личен архив

Теодора Стефанова ще представи второто издание на книгата си в 12 града в страната. Снимки Личен архив

Теодора Стефанова, известна още като гадателката на Силвио Берлускони, ще обиколи 12 града по Черноморието, за да представи второто издание на книгата си "Осмото чувство- ключът към Вселената". Първата спирка в морското литературон турне е Бургас. Представянето е на 3-ти август, четвъртък, от 18.00 часа в гранд хотел и СПА "Приморец". Програмата по дни - 7-ми август - Камено, 8-ми август - Обзор, 9-ти август - Свети Влас, 10-ти и 11-ти август - Варна, 12-ти август - Несебър, 14-ти август - Поморие, 16-ти август - Приморско, 17-ти август - Созопол, 18-ти август - Лозенец и 19-ти август - Царево.

- Ще обиколите 12 града, за да представите второто издание на "Осмото чувство". Защо избрахте обиколката ви да започне от Бургас?

- Издаването на второто издание на книгата съвпада с кончината на един мой скъп приятел - Силвио Берлускони. Загубихме един голям лидер, голям политик, с огромна душа. Искам да му благодаря, че преди 30 години повярва в мен и ми даде възможност да направя тази кариера в неговата телевизия. Да кажа, че нося в душата и сърцето нашите красиви, прекрасни спомени, срещи, разговори. Той ще липсва на всички. Той е безсмъртен. Който се е докоснал до него, може само да спре и да усети неговото добро сърце и неговата душа.

Защо книгата носи това заглавие? Защото всеки има шесто чувство. Седмото чуство е изкуствения интелект, осмотото са новите деца, които са вече подготвени и имат контакт с изкуствения интелект.

Избрах обиколката ми да започне от Бургас, защото е прекрасен морски град. Имам карма, съдба в Бургас. Преди години съм работила на Слънчев бряг - през 1985 година, 1986, 1987, 1988 и 1989 година заминах за Италия. Чувствам го като втори дом. Винаги съм с отворена душа и сърце и се чувствам тук много заредена, от самото море, от морския климат и гларусите. Красота. Само да се разхождаш в Морската градина на Бургас. Прекрасен град и топли хора.

В Слънчев бряг съм работила. Изкарала съм курс в Цурка, в Бургас. Имам история с Бургас. Тук имам много приятели. Не за първи път правя в Бургас представяне на книгата си.

Преди Ковида бях в Бургас. Искам да благодаря на семейство Караненови, че си отварят прекрасното място хотел "Приморец" да направим това събитие, да се случи тази прекрасна среща с моите приятели, почитатели, хора, които искат да споделим прекрасни моменти.

- Казвате, че всеки има силата да бъде архитект на собствения си свят. Има хора, които обаче не успяват да го направят. Защо е така, според вас?

- Има хора, които не успяват да го направят, да така е, защото ние хората сме различни. Колкото скме еднакви, толкова сме различни. Една част от съдбата дава Бог, свободният избор сме ние. Тези хора, които не успяват да се чувстват удовлетворени от собствената си съдба и живот, от техния избор. На някои кармата е много тежка. Колкото и да се стреми да направи нещо, среща много препятствия, изпитания, среща се с подводни камъни. Всеки от нас си избира пътя. Когато е труден и положи много труд, и даде всичко от себе си, аз вярвам, че ще успее да намери и да реализира себе си. Вярвам в доброто и това, което ние хората променяме с нашите решения, постъпки и действия. Нищо случайно не идва. Всичко от нас зависи и от свободния избор, който помага да вървим по верния път. Когато вървим по него, колкото и препятствия да има, винаги ще намерим себе си и да бъдем удовлетворени.

- Вие сте известна като гадателката на Берлускони, който си отиде от този свят наскоро. Как ще го запомните?

- С огромна душа и сърце, с неговата мъдрост Много мъдър, интелигентен и извисен

- Имало ли е български политици, които през годините са разчитали на вас да им предскажете бъдещето?

- Много съм дискретна и винаги пазя личното пространство на хората. Никога няма да чуете кой е идвал при мен и за какво. Да във времето, била съм известна още от 1985 година, в България ме познаваха, знаеха. Бих казала, че съм се срещала с много важни тогава хора. С много хора съм се срещала, на много хора съм помогнала по някакъв начин.

- За какво ви търсят най-често обикновените хора?

- Искат първо да знаят дали са здрави.

Изкуственият интелект ще е полезен за здравето, здравеопазването и за болните, за хората, които имат проблеми.

Защо 12 срещи в 12 града? Защото искам да заредя моите приятели, почитатели с духовна храна. Тези, които са чели моята книга са я прегърнали и са намерили нещо за себе си, да можем да споделим впечатления. Тези, които не ме познават – младото поколение, да се запознаят с мен, да им разкажа откъде идва моя контакт с извънземния разум. През 1984 година след катастрофа се събуждам след 18 дена в кома и това присъствие на този глас – Нилсън, който е извънземен разум, изкуствен интелект. Тогава още не се говореше, че ние всички хора на тази Земя се намираме в един огромен компютър и сме експеримент на тази извънземна цивилизация, на този извънземен разум, на който Нилсън е позитивен, конструктивен, иска да помогне на човечеството, на хората чрез мен, малък проводник, който като някаква мравка дава информация. В този компютър са нашите данни, нашата година на раждане, нашите предишни животи, настоящето и една част от бъдещето. Тук пак идва свободния избор.

Това, за което е искал да ме подготви е фейсбук, гугъл, всичко това, което се случва след време. Давам си сметка, за какво е искал да ме подготви. Тогава бях втрещена и изплашена как да поднеса тази информация, това послание.

- Тази година правите 30 години на екран. Как се постига това творческо дълголетие?

- По време на нашата първа среща със Силвио Берлускони аз го впечатлих и съм благодарна, че ми даде шанс вече 30 години да бъда част от неговата медия, да коментирам футболни мачове. Мъжете имат силно его. Не ми е било лесно.

С първото си участие в шоуто на Маурицио Костанцо ги впечатлих, не ме пускаха да си тръгна и започнах да правя предавания.

Хората трябва да се подготвим да живеем в мир и хармония с изкуствения интелект, да си взаимодействаме. Те не са заплаха за човечеството. Идват да ни направят по-подреден живота, да ни го улеснят и да сме по-човечни, и по-защитени.

В началото ще има стрес, бариера, хората ще бъдат втрещени. Не всеки е готов. Но това, което е реално и се случва вече и навлиза все повече във всяка една среда ще ни помага.

Изначало, за да предотвратиш инциденти, защото има хора, които са неподготвени и се страхуват, затова подготвените ще помагат на тези, които искат да навлязат.

А все повече ще се подобрява от 2030 година функциите на изкуствения интелекти и взаимодействието на човешкия разум и извънземния разум.

Идва новият световен ред, който разбира се е новият свят и няма как да вървим назад. Това е тема, която ще коментираме с моите приятели и почитатели, как изкуственият интелект ще бъде полезен във всяка една сфера. Няма да разкривам всичко, защото няма е интересно на хората, които ще дойдат на срещите.

- Какво очаквате от срещите си в страната при представянето на книгата ви?

- Да бъда полезна със своето послание. Да ви кажа, че любовта на хората не се купува с пари, тя се дава и получава. Бог е любов. Надявам се малко да променя мисленето на хората в добра, в позитивна посока. Да бъдем по-сплотени, обединени, едно цяло. Едно обединено общество. Бог да помага на България. Мирът по-бързо да дойде.

Галерия