Изложбата с творби на участниците в 24-то издание на пленера "Звук и цвят" ще бъде открита днес в 17.30 часа в бургаската галерия "Георги Баев". В пленера участват 13 изявени художници, реализирали емблематични изложби през изминалите девет месеца. Те са част от селекцията в пленера на радио "Дарик".

От 13-ти до 20-ти септември в рамките на "Звук и цвят" твориха Дима Дамянова, Емануела Ковач, Калия Калъчева, Лилия Балева, Любомил Драганов, Момчил Георгиев, Нина Русева, Нора Ампова, Петя Денева, Румен Атанасов, Слав Недев, Стефан Божков и Стиляна Узунова.

Изложбата с творби от пленера се реализира с любезната подкрепа на Община Бургас. То е част от поредица пътуващи изложби, които под мотото "Колекция с продължение" представят различни селекции, подбрани от внушителната сбирка, собственост на "Дарик", а изложбата в Бургас е премиера на нейните най-нови постъпления. Тази година творческият екип излиза в подкрепа на кампанията #промени картинката, в която творците стават посланици на опазването на околната среда.