Георги Бърдаров представи новия си роман снощи в библиотеката. Снимки Община Бургас

Георги Бърдаров представи новия си роман снощи в библиотеката. Снимки Община Бургас

Георги Бърдаров ще представи и тази вечер от 18.00 часа книгата си "Аbsolvo te" в новата сграда на Регионална библиотека "Пейо Яворов". Заради големият интерес и намаления брой на посетителите, съобразени със заповедта на здравния министър, желаещи да присъстват на срещата останаха извън залата. За тях авторът ще я представи отново днес.

"В XXI век най-голямата инвестиция е в човешки капитал, образование, интелект и култура. На моите лекции често давам за пример Финландия. Там правителството за 100-годишната независимост на страната подарява на своя народ нова библиотека, известна като Северната Александрийска библиотека. Не вярвах, че това някога ще го видя, но го видях в Бургас с тази прекрасна нова библиотека”, каза на представянето снощи Георги Бърдаров.

"Аbsolvo te" е заглавието на последния излязъл от печат роман на Георги Бърдаров. В сюжета се преплитат две истории, свързани с Холокоста и арабо-израелския конфликт. Темата рови в човешката душа, а това не е случайно за онези, които го познават тъкмо като специалист по етно-религиозни конфликти.

Романът е инспириран от две истински истории. Те са отдалечени във времето, но свързани от човечността и нуждата да простиш онова, което не можеш да простиш на себе си, за да се освободиш от минали, сегашни и бъдещи действия, родени от омразата. Паралелните сюжетни линии постоянно прехвърлят действието от концлагерите на нацистка Германия към нестихващия и в наши дни арабо-израелски конфликт.

Първият роман на Бърдаров "Аз още броя дните" спечели телевизионния формат "Ръкописът" и излезе от печат 2016 година. Той бе представен в Бургас на изложение "С книга на плажа".

Галерия