Премиерата на книгата е на 4-ти октомври в Бургас

Премиерата на книгата е на 4-ти октомври в Бургас

Журналистът и пътешественик Георги Милков ще представи своята книга "Истории от ръчния багаж" на 4-ти октомври, сряда, от 19:00 часа в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино". Събитието е част от програмата на "Порт Прим Арт Фест" - фестивалът на изкуствата на морски Бургас, който се организира за шести път от гранд хотел и СПА "Приморец".

На 520 страници освен завладяващи истории, читателите очакват 380 снимки, някои от които се публикуват за първи път. Приключенията са разпределени в 11 раздела, като заглавията им са поредно потвърждение на тънкото чувство за хумор на автора -  Христо Стоичков, Муамар Кадафи, Владимир Путин... Неочаквани срещи с дълго чакани хора; Истории за кафе, светена вода и автомобилни неволи; Най-близкият ми Изток; Шепот от отвъдното и т.н.

Превъзходното четиво кани всички да поемат на приключение. От среща с Кадафи, през посещение на Хеопсовата пирамида с Левон Хампарцумян и компания до история с Христо Стоичков, изненадващо проговорил на японски, всеки разказ е интересен, забавен, готов да усмихне и да даде нова гледна точка към места, хора и събития.

Роденият във Видин журналист заминава за Либия, още докато следва в Софийския университет. Междувременно е военен кореспондент в Афганистан по време на офанзивата срещу талибаните (2001) и в Ирак (2003–2004). През годините отразява и изследва различни регионални конфликти, включително и на Корейския полуостров. Освен по работа, Георги Милков е пропътувал хиляди километри из Азия, Африка и Латинска Америка като запален пътешественик. Само с ръчен багаж. В книгата описва не само срещите си с епохални персонажи, но размишлява за интригуващи места и събития, накарали го да се превърне в усърден колекционер на преживявания.

Светът е голям и приключения дебнат навсякъде. За Георги Милков, те са повече от многобройни и кое от кое по-интересни. "Истории от ръчния багаж" събира част от тях и кани да ги споделите. "Удивително е колко много неща бях домъкнал през годините в ръчния си багаж. И всяко от тях имаше история...", споделя журналистът и пътешественик.