Кметът на Бургас Димитър Николов (вляво) връчи наградата на художника Георги Петков. Снимка Черноморие-бг

Кметът на Бургас Димитър Николов (вляво) връчи наградата на художника Георги Петков. Снимка Черноморие-бг

Георги Петков стана художник на годината. Наградата се връчва всяка година навръх празника на Бургас - Никулден от Дружеството на художниците и Община Бургас. Номинирани за приза тази година бяха Георги Петков, Иво Бристрички и Йордан Ангелов. Деветчленно жури определени носителя на отличието, което бе връчено на официална церемония в залата на Дружеството на улица "Александровска".

Наградата на отличения автор връчи кметът на Бургас Димитър Николов. "Вашата изложба е едно от най-значимите събития в календара на Бургас на днешния празник", каза кметът Николов преди да връчи приза. "Радвам се, че спечелих в тази сериозна конкуренция на Иво Бистрички и Йордан Ангелов. Тази година станах на 50 години и си пожелавам следващите 50 години да ни се случват такива неща", каза Георги Петков, след като получи наградата.

Гостите на церемонията имаха възможност да разгледат и традиционната изложба с участието на членовете на Дружеството на художниците, която се открива на Никулден. Празникът уважиха народният представител Жечо Станков, областният управител Мария Нейкова, председателят на ОбС Севдалина Турманова, доц. Димо Колибаров - директор на филиала на Националната художествена академия в Бургас и други.