Георги Тошев участва и в тазгодишното издание на фестивала

Георги Тошев участва и в тазгодишното издание на фестивала

Георги Тошев и Мария Касимова - Моасе ще гостуват на VII фестивал "Порт Прим Арт Фест", който ще се проведе в началото на октомври в Бургас. На 3-ти октомври от 18:00 ч. в гранд хотел и СПА "Приморец" Георги Тошев представя литература и документално кино по случай 90 години от рождението на Татяна Лолова. Вход – свободен.

Ще бъде прожектиран документалният филм "Последният спектакъл" с автори Калояна Климентова и Георги Тошев. В лентата участват съпругът на Татяна Лолова Светослав Светославов – Славе, актьорите Койна Русева и Велислав Павлов, режисьорът Илиян Джевелеков, певецът Орлин Горанов, продуцентът Игор Марковски и други. Зрителите ще проследят забележителния житейски и творчески път на голямата актриса.

Ще бъде представена и книгата "Татяна Лолова от А до Я. Бележки, мисли, снимки," която включва и неразказани истории и архивни снимки. Всяка буква от азбуката задава тема, по която вечно усмихнатата любима актриса разказва на страниците земно и от сърце спомен, впечатление или личната си житейска философия за благодарността, глупостта, дързостта, забравата, любовта, мечтата, надеждата, театъра, усмивката, целувката, щастието.

От 19.30 ч. в клуб "Модерен театър" на улица "Милин камък" 1, Мария Касимова-Моасе ще представи своето разказваческо шоу "Червена звезда, блок 28".

В своя втори моноспектакъл Мария Касимова ще отведе публиката на пътешествие в ерата на "развития" социализъм. За целта, заобиколена от предмети, класика за тогавашния бит, тя ще сподели свои лични случки от годините 1969 до 1989 , всяка поднесена с хумор и без скрита носталгия или социална критика към това както комично, така и абсурдно време.

По-възрастните ще си припомнят, а младите ще научат истината много неща, сред които тази за пионерските лагери, съседите партийци, другарките в училище, китайските презервативи, военното и казармата, бригадирските песни, лексиконите, опашките за банани през декември, жигулитата, трабантите и списъците за нови коли, идеологическата диверсия на буржоазния “гнил капитализъм” и… как се готви пиле на бирена бутилка.

Повече – елате да научите лично от Мария Касимова-Моасе.

Билетите за "Червена звезда, блок 28" са в продажба на каса "Часовника". За информация и резервации: 0894 898 098.

Събитията са част от програмата на VII Фестивал на изкуствата, който се организира от гранд хотел и СПА "Приморец", с подкрепата на Община Бургас.

Галерия