Докладната записка на Живко Табаков бе подкрепена само с девет гласа. Снимки Архив Черноморие-БГ

Докладната записка на Живко Табаков бе подкрепена само с девет гласа. Снимки Архив Черноморие-БГ

Подписите ви са неофициални. Ако мислите, че тези 13 000 подписа са подкрепа за кандидатурата ви за кмет на предстоящите избори, не е така. Това заяви водачът на групата на ГЕРБ в ОбС - Бургас Димитър Людиев по повод докладната на колегата му Живко Табаков - съветник от Реформаторския блок и общински лидер на "Движение България на гражданите" на сесия на местния парламент. С нея Табаков предлага промяна в Наредбата за условията и реда за платено паркиране на моторни превозни средства на територията на община Бургас. Промените касаят решението на ОбС за въвеждане на Зелена зона в част от комплекс "Лазур" и около Приморски парк. Живко Табаков предлага плащането за Зелената зона да отпадне през почивните дни. Той подкрепи докладната си с папки с 13 340 подписи на жители на морския град.

"Ще ви цитирам Волтер. Той казва: "Не съм съгласен с това, което казвате, но докато съм жив ще защитавам това, което сте казали". Ние сме тук, защото сме подкрепени от жителите на община Бургас. Не може да се смятаме за строители на Бургас, а младите хора да ни напускат. Тук всеки трябва да каже дали уважава бургазлии", заяви Живко Табаков в началото на дебатите по неговата докладна записка.

Предложението му за промяна на Наредбата срещна сериозен отпор от съветниците от ГЕРБ.

"Разширението на зоната бе поискана от живеещите в "Лазур". Не е справедливо противопоставянето на едни на други. Броят на подписите, които сте събрали, нямат тежест", заяви Бойчо Георгиев от ГЕРБ. Колежката му от групата Красимира Маркович, заяви: "Волята на бургазлии не се изразява само чрез Вас. ОбС не е предизборна банка".

"Не водим предизборна кампания. Ако Вие разглеждате това като социален експеримент, така да е. Но това е волята на бургазлии", отговори на нападките Живко Табаков.

"Убеден съм, че това са реални имена, но колко жители на "Лазур" са се подписали в подписката Ви? Това, което предлагате не е прагматично. Ние ще регулираме паркирането там. А от това, което правите може да се извлече личен и дори политически интерес", заяви съветникът от ГЕРБ Румен Ангелов.

Според Георги Дракалиев от ВМРО, подписката не била легитимна, защото хората не са посочили ЕГН-та си.

Разискванията по докладната записка на Живко Табаков бяха прекратени по предложение на Калояна Живкова от ГЕРБ. Предложенията му обаче не бяха подкрепени. "За" гласуваха 9 души, 12 бяха "против", 18 "въздържал се".

Живко Табаков прави опит да ревизира Зелената зона

Галерия