Областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев (на преден план) няма да е кандидат за депутат. Снимки Черноморие-бг

Областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев (на преден план) няма да е кандидат за депутат. Снимки Черноморие-бг

ГЕРБ - Бургас регистрира листата си с кандидати за народни представители във Втори многомандатен избирателен район - Бургас за предстоящите парламентарни избори на 14-ти ноември. Областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев и вторият в листата - Жечо Станков внесоха документите в Районната избирателна комисия. За трети път водач на листата на коалиция "ГЕРБ - СДС" Любен Дилов-син. Втори е Жечо Станков, трета Деница Николова, четвърта Галя Желязкова, пети Веселин Пренеров.

Сред кандидатите този път не е Димитър Бойчев, който винаги е бил част от листата през годините. "Получих най-много номинации от бургаската структура на партията. Но реших да не се кандидатирам. Това е лично, много обмислено решение да не участвам в изборите", коментира в отговор на въпрос на "Черноморие" Бойчев. Той очаква кандидат-депутатите от листа да водят, както винаги, позитивна кампания. "Много кризи има около нас, политически, икономически. Хората осъзнаха ситуация и се надявам на един много добър резултат", допълни Бойчев.

В листата на коалиция "ГЕРБ - СДС" има 14 нови лица. Тя е балансирана, с много можещи и образовани хора. "Имаме амбиция за пети мандат", допълни Бойчев.

"В създалата се ситуация с енергетиката, могат да се приложат много мерки в подкрепа на бизнеса и хората", заяви Жечо Станков. Според него, служебният кабинет "тръгна да пипа неща, които вредят на обществото" в Плана за възстановяване и развитие. Той все още не е входиран и страната ни не може да очаква първите траншове по него. "Европа ни дава един чек за възстановяване от кризата. Служебното правителство не иска да вземе този чек и така ще се окажем с 1,5 млрд- лева дефицит в бюджета", допълни Станков.

Ето и цялата листа на "ГЕРБ - СДС" за предстоящия вот:

1. Любен Дилов - син

2. Жечо Станков

3. Деница Николова

4. Галя Желязкова

5. Веселин Пренеров

6. Димитър Петров

7. Андрей Рунчев

8. Даниел Братанов

9. Георги Вражев

10. Вежди Орманов

11. Павел Чепов

12. Огнян Станков

13. Юлиян Кулев

14. Лазар Налбантов

15. Стефана Караджова

16. д-р Борис Ангелов

17. Петър Статев

18. Атанас Тодоров

19. Георги Долапчиев

20. Юлиян Станков

21. Фердинанд Вълков

22. Борислав Киров

23. Ангел Петков

24. Ивелин Ефендиев

25. Преслава Минасян

26. Анелия Иванова

27. Георги Вдовичин

28. Христо Кацаров

Изборите за 47-мо Народно събрание ще се проведат на 14-ти ноември.