Бургаските депутати от ГЕРБ няма да гласуват оставката на Делян Добрев. Снимка Лина Главинова

Бургаските депутати от ГЕРБ няма да гласуват оставката на Делян Добрев. Снимка Лина Главинова

Всички ще загубим и политиката, и обществото, ако изтървем Делян Добрев. Това каза Димитър Бойчев - областен лидер и народен представител на ГЕРБ Бургас. Повод за коментара му стана решението на Добрев да подаде оставка от всички заемани длъжности в ГЕРБ и да напусне Народното събрание. Решението на Добрев е в резултат на разразилия се скандал с кмета на Хасково Добри Беливанов, който бе издигнат от ГЕРБ и от когото партията на Бойко Борисов сне доверието си. Заради нападките към кмета и заместването на Добрев в случая, той заяви, че си подава оставката.

"Не би трябвало да гласуваме оставката му. Ние, бургаската група депутати от ГЕРБ не я приемаме", допълни Димитър Бойчев. Областната структура на партията излезе и с декларация в защита на Делян Добрев. Ето и пълният й текст:

"Ние, от Областната структура на ПП ГЕРБ Бургас, заявяваме своята категорична подкрепа и заставаме зад Делян Добрев – уважаван колега и достоен човек.

Подаването на оставка е високо морален акт, но ние считаме, че тя не трябва да бъде приета, защото: 
Споделяме мнението, че Делян Добрев е доказан експерт и вярваме, че Народното събрание и ПП ГЕРБ ще изгубят в негово лице стойностен професионалист и политик. Делян Добрев е доказал както в парламента, така и в изпълнителната власт, че работи за развитието на България.

От ГЕРБ - област Бургас споделяме демократичните ценности и се разграничаваме от всички порочни практики за очерняне на опоненти чрез внушения, клевети и политически интриги".