Мария Нейкова е назначена за областен управител на 19-ти май от служебния кабинет. Снимка Архив Черноморие-бг

Мария Нейкова е назначена за областен управител на 19-ти май от служебния кабинет. Снимка Архив Черноморие-бг

Каква е причината новият областен управител на Бургас Мария Нейкова да разпространява доноси в Министерски съвет и това стил на работа ли е? Това питат от структурата на ГЕРБ в Бургас, след като стенограмата от Министерски съвет (от миналата сряда) стана публична. От нея става ясно, че Нейкова е присъствала на заседанието на Министерски съвет и нарочва доказания експерт инж. Виолета Илиева в политическа дейност в рамките на ведомството.

Анонимката е представена пред премиера и министрите, като Нейкова заявява, че говори от името на учители, които "са получавали депеши от шефката на Регионалния инспекторат на Бургас за посещения на предизборни събития".

Доносът, представен на най-високата към момента трибуна в държавата, не е подкрепен с нито един факт и име.

"Нарочването на доказани професионалисти е похват използван във времена, които смятаме, че България отдавна е забравила. Обръщаме внимание на г-жа Нейкова да спазва елементарна професионална етика и преди да разпространява доноси да се запознае с постиженията на началното и средно образование в областта", пише в писмото на ГЕРБ, изпратено до медиите.

*Мария Нейкова е от ямболското село Тенево. Била е областен управител на област Стара Загора в периода 2001 г. - 2009 г. Преди да бъде назначена на същата длъжност в Бургас е преподавала в БСУ.