Ние сме единствената парламентарно представена партия в община Несебър, която успя да се съхрани през годините и да остане опозиция на настоящото управление, каза Стоян Пирев

Ние сме единствената парламентарно представена партия в община Несебър, която успя да се съхрани през годините и да остане опозиция на настоящото управление, каза Стоян Пирев

Структурата на партия ГЕРБ - Несебър е в кондиция и има пълна готовност за предстоящите местни избори, заявяват от общинското ръководство.

"До този момент само ГЕРБ – Несебър е готова с листата си. Тя е единствената парламентарно представена партия в община Несебър, която успя да се съхрани през годините и да остане опозиция на настоящото управление", заявява Стоян Пирев, общински координатор на ГЕРБ-Несебър.

Преди дни в черноморската община се проведе събрание, на което бяха определени номинациите за общински съветници. Желаещите да влязат в листата на ПП "ГЕРБ", надминаха минимума от 21 кандидати.

"Има още желаещи да се включат в битката за предстоящите избори – както за съветници, така и за кандидати за кметове по населени места. Но на този етап няма да разкрием имената им, за да не бъдат притиснати от местната власт – практика, която през годините се е наложила в Община Несебър", коментират от ръководството на партията.

От там уточняват, че подхождат с отговорност и голямо внимание към хората, които ще се включат в листата, за да не се повтори случаят със сваленото доверие от няколко общински съветници, избрани от квотата на ГЕРБ.

"Процесът за намиране на кандидати, желаещи да участват в предстоящите избори, е много труден. От една страна е големият брой листи, от друга, притискането на хората, които застават срещу местното управление. Но с общи усилия – на цялото ръководство – успяхме да намерим достойни хора за листата. В нея има кандидати от всякакви възрасти, професии и населени места", поясни организационният секретар на партията Мартин Богданов.

След смяната на ръководството миналата година, партията тръгна по напълно нов път. Постигнатите резултати до момента, показват, че направените промени са правилни. Доказателството за това е обединението срещу статуквото в община Несебър. Зад него застават ПП "ГЕРБ", ПП "МОРЕ", ПП "ССД", обществениците Венелин Ташев, Румен Кулев, Иван Дашев, Кръстьо Пеев и други.

"Досега никога не е имало такова мащабно обединение за промяна. Обединение, което открито и ясно заявява, че ще работи за смяната на статуквото. Това ни дава надежда – както на нас, така и на голяма част от населението на общината, че промяна ще има", казват още от ръководството на ГЕРБ-Несебър.