Ще запазим шестимата народни представители и ще надградим, каза областният лидер на ГЕРБ и кандидат за депутат Димитър Бойчев. Снимки Черноморие-бг

Ще запазим шестимата народни представители и ще надградим, каза областният лидер на ГЕРБ и кандидат за депутат Димитър Бойчев. Снимки Черноморие-бг

Кандидатите за народни представители от коалиция "ГЕРБ - СДС" дадоха старт на предизборната си кампания във Втори многомандатен избирателен район - Бургас. "В нашата листа има младежи, експерти, има паритет между мъже и жени. Радвам се, че Любен Дилов - син прие предизвикателството да бъде наш водач. Той е един сериозен лобист, който ще работи за Бургас", каза областният лидер на ГЕРБ и четвърти в листата на коалицията в Бургас Димитър Бойчев.

"Имаме конкретни и реалистични цели. Ще работим за справяне с последствията от ковид пандемията. Сред нашите приоритети е образованието. Обещаваме в края на нашия мандат през 2025 година средната работна заплата на учителите да бъде 2 500 лева, а средната работна заплата за преподавателите в университетите - 2 800 лева. 5% от Брутният вътрешен продукт е насочен към образованието. А през 2025 година БВП ще стане 100 млрд. евро", каза втората в листата Ивелина Василева. Тя подчерта и други приоритети, заложени в предизборната програма на коалицията - за четири години средната работна заплата да стане 2 000 лева, а минималната работна заплата в страната да бъде 1000 лева.

Сред акцентите в програмата на ГЕРБ е и здравеопазването. "Трябва да затворим комплекса от здравни грижи и да превърнем Бургас в хъб на здраеопазването в региона. А това ще стане с израждането на университетска болница с научен център към нея", каза третата в листата Деница Николова.

Енергийна ефективност и продължаване на програмата за саниране на жилища също са ключов момент в програмата на ГЕРБ. "Ще направим така, че битът сам да произвежда ток. Трябват средства за бизнеса за намаляване на разходите и нови инвестиции. Ще продължим да насочваме средства за обществените сгради, да обновим базата, както и за създаване на дигитални класни стаи. Чест и удоволствие е да бъда част от този силен отбор", каза Жечо Станков - шести в листата на коалицията.

"С експертизата, която имаме целта ни е да запазим 6 народни представители и да надградим. И това ще стане с ангажиментите ни за реално осъществими проекти", допълни Димитър Бойчев.

"Бургас е доказателство как правилните хора с правилната мотивация могат всичко да направят. Бургас е номер 1 в предучилищното и училищното образование. Нужен е обаче следващ ъпгрейд на висшето образование. В исторически план Бургас е ощетен от държавната власт по отношение на висшите учебни заведения. Тук може и трябва да се разкрият още филиали на големи университети. За да продължат инвестициите в ИТ и Аутсорсинг секторите – браншове, за които Бургас напоследък стана особено привлекателна дестинация – градът трябва да увеличи броя на кадрите, които подготвя за тях", каза водачът на листата Любен Дилов - син.

"За да се случат тези красиви картинки, в които има заряд и енергия, трябва да има отбор. Те ще се борят със зъби и нокти. Стоя зад техните думи и ще направя всичко възможно да ги подкрепям", каза кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов.

Коалиция "ГЕРБ - СДС" се явява на изборите във Втори многомандатен избирателен район - Бургас с пълна листа с кандидати за народни представители:

1. Любен Дилов - журналист

2. Ивелина Василева - експерт по европейски проекти, депутат в 44 НС

3. Деница Николова - експерт по европейски политики, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството

4. Димитър Бойчев - икономист, депутат в 44 НС

5. Галя Желязкова - мениджър, депутат в 44 НС

6. Жечо Станков - енергиен експерт, зам.-министър по енергетика

7. проф. д-р Севдалина Турманова - инженер-химик

8. Веселин Пренеров - телевизионен журналист, общински съветник в ОбС - Бургас

9. Ася Пеева - преподавател, депутат в 44 НС 

10. инж.Румен Желев - лесовъд

11. доц. д-р Драгомир Стефанов - преподавател в УНСС, председател на "Движение Гергьовден"

12. Иван Гаврилов - икономист, общински съветник в ОбС - Бургас

13. д-р т.н. Иван Вълков - машинен инженер

14. Вежди Орманов - предпримач

15. Огнян Станков - мениджър

16. Пеньо Мечков - икономист, общински съветник в ОбС - Бургас

17. Андрей Рунчев - икономист, управител на Общинско предприятие "Транспорт"

18. Атанас Тодоров - икономист

19. Борислав Киров - икономист

20. инж. Диян Димов - икономист, директор на "Пристанище Бургас" ЕАД

21. Ивайло Иванов - финансист - директор на ДП "Пристанищна инфраструктура" Бургас

22. Красимир Енчев - зооинженер

23. Радослав Балтаджиев - предприемач

24. Стефана Караджова - бизнес консултант

25. Николай Иванов - мениджър

26. Тодор Михалев - еколог

27. инж. Венелин Радев - експерт по енергийна ефективност

28. Диян Петров - мениджър

Коалицията е под номер 28 в интегралната бюлетина.

Изборите за 45-то Народно събрание ще се проведат на 4-ти април.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия