Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойд ев Бургас за откриване на кампанията. Снимки ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойд ев Бургас за откриване на кампанията. Снимки ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в Бургас за официалното откриване на предизборната кампания на коалиция "ГЕРБ-СДС" във Втори многомандатен избирателен район Бургас за предстоящите извънредни избори, които ще се проведат на 9-ти юни. Пред препълнената зала на драматичен театър "Адриана Будевска" на сцената се представиха кандидадите за народни представители от листата. Там бяха и Мария Габриел, както и кандидатите за евродепутати Росен Желязков - водач на листата, и Ева Майдел.

"На 9-ти юни, ГЕРБ-СДС не само трябва да победи. Влизаме в поредната битка, за да спечелим убедително не за да трупаме политически дивиденти, не за да се доказваме, че сме най-добрите, а защото това е най-важно в този критичен момент за страната. Дълги години безвремие, объркване и хаос, спряха устремния подем и развитието на Бургас и региона“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

От сцената на театъра водачът на листата за народни представители в Бургас Жечо Станков представи отбора, на когото залага ГЕРБ-СДС за тези парламентарни избори.

"Благодаря за честта отново да водя този отбор от експерти. Ние не провеждаме политика в рамките на 30 дни в кампания, а 365 дни в годината, 7 дни в седмицата сме между хората, получаваме задачи от тях и набираме ангажименти. Уважаеми кметове, ще продължим да приемаме и Вашите предложения", каза той.

От своя страна Мария Габриел подчерта, че бургазлията Жечо Станков е ценен изключително много като експерт в Европейската комисия.

"Аз знам колко много уважават Жечо Станков в ЕК, време е да направим така, че всички останали държави да го знаят и това да носи ползи на България. Бургас има специално място в листата на развитите европейски градове и е даван за пример за развитие на транспорт, инфраструктура, за възможности и грижа за младите и разцвет. За мен Бургас е символ на това колко важна е темата за сигурността и борбата с нелегалната миграция", каза Мария Габриел.

Не толкова позитивен обаче беше лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той заяви, че по време на неговото управление е вадил държавата от различни кризи, а сега за съжаление страната ни се намира в поредна такава.

"Много, много трудно ще излезем от кризата. Аз съм поемал държавата след финансовия колапс на света – Гръцката финансова криза, след това ми се падна миграционната криза. След нея и Ковид кризата. Някой трябва сега да дойде и да извади държавата от блатото. Миналия път отне година, сега ще трябват около две", заяви Борисов. Той подчерта, че в България отива на поредните предсрочни парламентарни избори, защото от ПП-ДБ не са пожелали да има правителство.

"Положихме огромни усилия да има правителство. В последния момент не знаех какво да отстъпвам повече. Тези хора, през последните 3 години по различни схеми, са се облагодетелствали много. Видяха, че губят подкрепа. Обществото ги разкри. Не ние, а обществото. Те си направиха сметката, че ако Мария Габриел стане премиер и изкарат още 9 месеца, ще стигнат дъното", допълни лидерът на ГЕРБ.

Цялата листата на коалиция "ГЕРБ - СДС" за Втори МИР Бургас:

1. Жечо Дончев Станков - енергиен експерт

2. Любен Любенов Дилов - издател

3. Галя Стоянова Василева - мениджър

4. Андрей Стоянов Рунчев - икономист

5. Мартин Неделчев Богданов - компютърен специалист

6. Емил Христов Кючуков - предприемач

7. Дечо Димитров Коешинов - треньор по баскетбол

8. Вежди Кемал Орманов - предприемач

9. д-р Цветeлина Огнянова Иванова - лекар, лъчетерапевт

10. Ваня Енчева Христова - социален педагог

11. Илиан Христов Щерев - финансист

12. Светлана Тодорова Чакърова - педагог

13. Валентин Георгиев Ганчев - предприемач

14. Марин Стоянов Комитов - агроном

15. Андон Атанасов Михайлов - педагог

16. Чани Димов Стойчев - общественик 

17. Георги Николов Вдовичин - доктор по икономика

18. Георги  Насков Гунев - брокер

19. Тодор Димчев Станков - предприемач

20. Станислав Райков Андреев - инженер по електроника

21. Марина Велкова Димитрова - земеделски производител

22. Стефана Любенова Караджова - бизнес консултант

23. Продан  Пеев Димитров - мениджър

24. Ивелин Василев Ефендиев - спортен мениджър

25. Панайот Киров Панайотов - ландшафтен архитект

26. Димитър Панайотов Янчев - рибар

27. Тодор Михайлов Михалев - еколог

28. Ангел Димитров Петков - мениджър

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия