Людмила Любенова е издигната от Инициативен комитет с председател Мария Йовчева

Людмила Любенова е издигната от Инициативен комитет с председател Мария Йовчева

Коалиция "ГЕРБ - СДС" подкрепя независимия кандидат за кмет на село Твърдица Людмила Любенова. Тя е издигната от Инициативен комитет, чийто председател е Мария Йовчева - дъщеря на покойния кмет на Твърдица - Сотир Йовчев. Както "Черноморие" първи писа Людмила Любенова ще разчита на подкрепата на "ГЕРБ - СДС".

Частичните местни избори в населеното място ще се проведат на 27-ми февруари. До тях се стигна, след като дългогодишният кмет Сотир Йовчев почина внезапно на 24-ти октомври миналата година.

Три жени се кандидатират за кмет на Твърдица

От общинското ръководство на ГЕРБ и това на СДС вече са провели срещи с кандидата, за да обсъдят бъдещите възможности за развитие на село Твърдица, както и най-належащите проблеми за разрешаване.

Людмила Любенова е семейна, с три деца. Има придобита специалност "История и археология". Осъществила е редица обучения за работа с деца със специални нужди. След завръщане от чужбина, семейството й избира за свой дом село Твърдица и живее там от вече над 12 години. Любенова работи по програма като социален асистент.

Кандидатът за кмет активно участва в обществения живот на населеното място. През годините Людмила Любенова е организирала редица събития насочени към подкрепа за децата в селото, за развитието на детската градина и самодейната женска група на селото.

Сред някои от целите, които си поставя кандидат-кметът, подкрепен от ГЕРБ-СДС, е да се продължат и завършат вече започнатите  инициативи. Сред тях са изграждането на модерна детска площадка, спортна площадка за младежите в селото на открито и на закрито. Друг акцент е по какъв начин да бъде оползотворена неизползваната сграда на детска градина и използването й от самодейците в селото, които имат нужда от по-добри условия на помещения за развитие на дейността си.

През последните години много млади семейства избират да живеят в Твърдица, което е в близост до общинския център Бургас. Любенова ще насочи усилията си към подобряване на инфраструктурата в селото и на състоянието на улиците, както и ще се търси решение по темата с ВиК мрежата.

Вотът в населеното място е насрочен за 27 февруари, а жребий на ЦИК определи Людмила Любенова се явява с бюлетина N 9.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!