Иван Алексиев, Жечо Станков, Любен Дилов - син и Андрей Рунчев (отляво надясно) входираха документите на коалицията в РИК - Бургас. Снимка ГЕРБ

Иван Алексиев, Жечо Станков, Любен Дилов - син и Андрей Рунчев (отляво надясно) входираха документите на коалицията в РИК - Бургас. Снимка ГЕРБ

Коалицията "ГЕРБ - СДС" регистрира листата си с кандидати за народни представители във Втори многомандатен избирателен район – Бургас за предстоящите избори на 2-ри октомври.

Документите в Районната избирателна комисия внесоха водачът Жечо Станков, вторият в листата Любен Дилов, областният координатор на ГЕРБ - Иван Алексиев, общинският председател на партията - Андрей Рунчев и Галя Желязкова, която е трета в списъка.

"Това е силният отбор на ГЕРБ - СДС – съставен от хора с различни специалности в различни области. Както всеки път, и сега ние ще правим позитивна кампания в полза на гражданите. В центъра на кампанията ще бъдат хубавите и полезни неща, които всички очакваха през последната година и половина, но те за съжаление не се случиха. Ще има акцент върху текущите проблеми, свързани с инфлацията и забавеното саниране. Ще обърнем внимание и на нещата, които биха могли да спестят средства на хората или да повишат техните доходи", заяви водачът Жечо Станков.

Областният лидер Иван Алексиев сподели, че въпреки че са национални избори и се определя бъдещето на държавата, много е важно Бургаски регион да бъде водещ както досега, в развитието на страната. "Това може да се случи само с местни хора и ние заложихме доверието си на такива в листата", категоричен бе Алексиев.

От своя страна Андрей Рунчев подчерта, че при подбора на лицата в листата са взети под внимание и проблемите на малките общини около Бургас.

"Нашите народни представители винаги са работили за цялата област. Бургас е най-голямата община, но през годините всяка една от общините е имала развитие. Това е благодарение и на народните представители, които са в добра комуникация с местната власт. Всички те успяха да придвижат и да реализират важни проекти. Това е видимо за всеки, който посети не само Черноморието, но и общините във вътрешността", заяви общинският лидер на ПП ГЕРБ.

Той допълни, че в листата има както познати имена, така и много нови лица от различни професионални области, които тепърва ще доказват своите качества.

"Държавата е хаос, следващите избори, които се задават са местните и единствените институции, които работят в момента, в политическия смисъл на думата са общините. Бургас е илюстрация на това, въпреки напрежението. Хората вярват на общините, за разлика от централната власт. Това е и предложението на "Гергьовден" - водачите на листите навсяъде да са ярко изразени личности, наясно с местните проблеми", коментира вторият в листата на ГЕРБ - СДС Любен Дилов.

Листата на коалицията е следната:

1. Жечо Дончев Станков – енергиен експерт

2. Любен Любенов Дилов – издател

3. Галя Стоянова Желязкова – мениджър

4. Андрей Стоянов Рунчев – икономист

5. Адам Георгиев Адамов – икономист

6.  д-р Румен Руменов Ангелов – финансист

7. Стоил Стоянов Яков - инженер технолог

8. Вежди Кемал Орманов – предприемач

9. Владимир Добромиров Крумов – икономист

10. Марин Неделчев Богданов – специалист компютърни мрежи и системи

11. Ренета Тонич Георгиева – експерт международни отношения

12. Огнян Христов Станков – икономист

13. Стефана Любенова Караджова – бизнес консултант

14. Анелия Стоянова Долапчиева – юрист

15. Петър Тотков Статев – архитект

16. д-р Цветeлина Огнянова Иванова – лекар, лъчетерапевт

17. Стефка Иванова Божкова-Генчева – мениджър

18. Тодор Димчев Станков – предприемач

19. Илиян Стефанов Стефанов – треньор

20. Борислав Красимиров Киров – икономист

21. Ивелин Василев Ефендиев – спортен мениджър

22. Димитър Панайотов Янчев – рибар

23. Ферди Байрамали Хюлми – мебелист

24. Георги Николов Вдовичин – доктор по икономика

25. Деян Митков Димитров – предприемач

26. Тони Артюн Минасян – актьор

27. Анелия Тодорова Иванова – адвокат

28. Деян Стоянов Стоянов – лекар психиатър