Като кмет не видях никаква сигурност в предходия парламент, бизнесът също, а той е стълб на икономиката ни, заяви Димитър Николов

Като кмет не видях никаква сигурност в предходия парламент, бизнесът също, а той е стълб на икономиката ни, заяви Димитър Николов

По време на краткия живот на 45-ото НС видяхме абсолютен хаос, липса на диалог за бъдещето на страната ни. Такъв е и нашият слоган – няма да позволим повече хаос. Много са задачите за вършене, а в момента са зациклили заради служебния кабинет. Сред тях е и Планът за възстановяване и устойчивост, който непрекъснато търпи промени. В него има важни акценти за Бургас и региона, като четирилентовите пътища, санирането, образованието. Това заявиха кандидатите за народни представители от листата на коалиция "ГЕРБ - СДС" - Любен Дилов и Димитър Бойчев пред жителите на Обзор. На нея присъстваха кметът на Обзор Христо Янев, както и кметът на община Бургас Димитър Николов, който е член на Изпълнителната комисия на партията.

"Най-важно е ГЕРБ да продължи да бъде най-голяма политическа сила, за да преборим този хаос. Моя задача с всички експерти от листата е да се опитаме да работим в някакъв диалог с опонентите за бъдещето на региона. Такова евентуално сътрудничество е лобизъм за Бургас. Едно е сигурно – каквото е казано от ГЕРБ през годините е и направено. Може да се види в целия регион", категоричен бе водачът на листата на ГЕРБ - СДС Любен Дилов-син.

Димитър Бойчев коментира, че проекти като разширение на пътя Слънчев бряг-Обзор с още една лента, изграждането на автомагистрала "Черно море", Университетска детска болница в Бургас продължават да са приоритетни за ГЕРБ. "Сред вас са хора на малкия бизнес, които трябва лесно, без пречки да работят. Ето защо вървим все още по-усилено към електронно правителство. То ще е приоритет за следващите 4 години при управление на ГЕРБ. Бизнесът трябва да има все по-малък досег до гишета и администрация. Това е начин и за справяне с корупцията", допълни той.

Бойчев сподели още, че подкрепя започнатата инициатива за отделяне на Обзор от община Несебър. "Обзор се разви бурно в последните години, има качествено строителство на хотелска база, но инфраструктурата иззостава. Това трябва да се промени и референдумът бе крачка в тази посока", допълни той.

Много въпроси в залата имаше и за санирането. "То трябва да продължи и с разширен обхват. Предвижда се и обновяване на еднофамилните жилища, каквито в Обзор има доста. Какво прави правителството в момента? Пренаписва програмата за енергийна ефективност и иска да заложи 20% съфинансиране. Ако това се случи, ще се стигне до спиране на програмата. От ГЕРБ продължаваме да работим в посока безвъзмездно саниране на жилищните сгради, както е и в програмата ни", коментираха кандидат-депутатите.  

"Стабилността на България не трябва да се променя, важно е страната ни да продължи да се облага с корпоративно подоходно облагане от 10%, да се ускори процеса по присъединяването ни към Шенген. Същото важи и за Еврозоната – тя е сигурност, стабилност и правила. Като кмет не видях никаква сигурност в предходия парламент, бизнесът също, а той е стълб на икономиката ни", заяви Николов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия