Новоизбраният кмет на община Приморско Иван Гайков бе поздравен от жители на града преди да влезе на първата сесия на ОбС. Снимки Авторът

Новоизбраният кмет на община Приморско Иван Гайков бе поздравен от жители на града преди да влезе на първата сесия на ОбС. Снимки Авторът

Новоизбраният кмет на община Приморско Иван Гайков положи клетва на първата сесия на новия Общински съвет от мандат 2023-2027 година. Тържествената сесия се състоя в залата на читалището в Приморско и бе открита от зам.-областният управител на област Бургас Павлин Иванов.

На нея присъства досегашният кмет на общината Димитър Германов и общинскиият председател на ГЕРБ - Бургас и народен представител Андрей Рунчев. След три мандата начело на морската община Германов се отказа от кметския пост и даде път на Иван Гайков - кандидат на ГЕРБ. Той спечели убедително още на първия тур с 50.03% или 1726 гласа.

Опонентът на Гайков в кметската надпревара - Петко Гечев от "Граждани за общината" получи 28.06% или 968 гласа, но като водач на листата на коалицията бе избран за общински съветник.

На сесията днес клетва положиха и новоизбраните 13 съветници и кметовете на кметства.

"Искам да Ви поздравя, че спечелихте доверието на хората и бяхте избран за кмет. Пожелавам Ви да управлявате мъдро и да работите неуморно, за да надградите започнатото", каза досегашният кмет на Приморско Димитър Германов и връчи на приемника си Иван Гайков символите на общината - огърлицата и ключа.

"Изпълнен съм с гордост и признателност за подкрепата, която получи нашия отбор. Ще работим прозрачно и целеустремено", заяви новият кмет на общината Иван Гайков, след като прие символите и подписа документа за избор.

Клетвата за встъпването в длъжност изрекоха заедно общинските съветници, кметът на общината и кметовете на населените места.

"Искам да поздравя кмета и съветниците и да кажа, че идва времето за поетите ангажименти", каза Петко Гечев, след като подписа удостоверението си за избор като съветник.

Първото заседание на сесията бе ръководено от най-възрастната съветничка Захарина Неделчева. А с тайно гласуване бе избран и председателят на ОбС - Златина Тюлиева от ГЕРБ.

 

Галерия