Концертът се организира от дружество Странджа. Снимка Черноморие-бг

Концертът се организира от дружество Странджа. Снимка Черноморие-бг

Гласът на странджанската народна певица Магда Пушкарова ще звучи в Летния театър на Бургас. Записът с нейни изпълнения е включен в сценария по случай 100 години от рождението й. С концерт-спектакъла "Чародейката" тракийско дружество "Странджа" ще отбележи вековния юбилей на първата странджанска певица.

"Стана традиция през септември да събираме тракийци. Въпреки сложната обстановка у нас и в света, тази година ще отбележим 100 години от рождението на Магда Пушкарова. В концерта ще участват изпълнители, които сме се докоснали до нея и таланта й", каза народният певец Лазар Налбантов - зам.-председател на дружество "Странджа", което организира концерта "Чародейка". В него ще участват и Ирена и Росица Станкови, Петя Панева, оркестър "Жарава", музикантите - Петко Янгьозов, Динко Палазов, Красимир Петков, Желязко Ангелов, Николай Чапкънов. Автор на сценария и водещ ще бъде актьорът Валели Елечов.

Концерт - спектакълът "Чародейка" е изграден по мотиви от песните на Магда Пушкарова. Тя ще присъства чрез записи и снимки.Публиката ще има възможността да чуе нейни песни, които след това на живо ще бъдат изпълнени от участниците в концерта. Той е на 18-ти септември от 18.30 часа в Летния театър на Бургас, входът е свободен и се организира с подкрепата на Община Бургас.