Традиционно съставите участват в шествие, което преминава през централните улици на Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Традиционно съставите участват в шествие, което преминава през централните улици на Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Гласовитите певици на България - Валя Балканска, Янка Рупкина и Калинка Згурова ще открият 47-то издание на Международния фолклорен фестивал. В концерта за откриването на 26-ти август, понеделник, от 20.30 часа на сцената на Летния театър ще вземат участие още гайдарските състави "100 каба гайди" и "Дельо Хайдутин", със специалното участие на гайдаря на Родопа планина - Петър Янев.

Преди официалното откриване на най-пъстрия и шарен фестивал в морския град, жителите и гостите му ще могат да се насладят на многообразието от култури, обичаи и традиции на всички състави - участници оот Русия, Кипър, Словакия, Полша, Сърбия, Грузия и България, по време на цветното и атрактивно шествие, което ще започне от 17.30 часа в понеделник от площад "Тройката" и ще премине през площад "Атанас Сиреков", пред сградата на Община Бургас, след това по улица "Алеко Богориди" до Летния театър.

Освен в Летния театър, фолклорните групи ще зарадват бургазлии с изпълнения на открити сцени, като за първа година те ще бъдат разположени изцяло в центъра на града - Археологическия музей, Компаса, сцена "Охлюва" и пред Община Бургас.