Атанас Бъчваров стана първи, след последното състезание. Снимка Личен архив

Атанас Бъчваров стана първи, след последното състезание. Снимка Личен архив

Анастас Бъчваров от клуб "Марлин" - Приморско е гмуркачът, който оглави генералното класиране в състезанието по подводен риболов за Купа "България"- 2017 година. Крайното класиране беше оформено на последния кръг от Държавно първенство по подводен риболов – за Купа "Шабла".

Състезателят от Приморско за пореден път се изкачи на челна позиция, след като прояви качества, за да бъде титулуван  като най-добър подводничар в България. Анастас Бъчваров стана призьор в три от общо седем турнира за Купа "България". Той е първи в надпреварите за Купа "Света Марина" - Созопол, Купа "Несебър" и финалната "Шабла", където успя да пребори конкуренция от 32-ма състезатели от 9 клуба. След него в крайното класиране за Купа "България" останаха националите ни Валентин Люцканов и братята Антон и Пламен Арабаджиеви - състезатели на бургаския клуб  "Черноморец", които преди седмица се завърнаха от Световното първенство в Хърватска, където успяха да наредят България в Топ 10.

На второ място в състезанието за Купа "Шабла" след победителя се нареди другият представител на клуба по подводен риболов в Приморско -  Адриан Стоянов.

Галерия