Работата по случая продължава. Снимка Архив Черноморие-бг

Работата по случая продължава. Снимка Архив Черноморие-бг

Полицейска гонка завърши с арест и ранени полицаи. На 23-ти юли около 19.00 ч. в района на КПП "Пода" до бургаския квартал "Крайморие" служители от Гранична полиция подали сигнал за спиране на лек автомобил "Мерцедес", със софийска регистрация, чийто водач не се подчинил на разпорежданията и увеличавайки скоростта си продължил в посока Бургас. Последван е от служебен автомобил, като е поискано допълнително полицейско съдействие.

"Мерцедесът" преминал през булевард "Тодор Александров", улица "Спортна", улица "Индустриална" и се насочил към местността "Върли бряг" по черни пътища. В центъра на "Върли бряг", поради движение с несъобразена скорост "Мерцедесът" блъска два служебни автомобила "Грейт Уол Хоувър", паркирани с цел блокиране на пътното платно, като единия от тях отскача и наранява полицейски служител, който е прегледан в бургаска болницас и освободен за домашно лечение с фрактура на лявата ръка, без опасност за живота. В опит автомобила да бъде спрян са произведени изстрели със стоп-патрони. Засегнат е втори полицейски служител, който е настанен за наблюдение в хирургично отделение на същата болница.

"Мерцедесът" е спрян на входа на Средец и са задържани водачът – 29-годишен криминално проявен и осъждан мъж от ямболското село Джинот и неговия 41-годишен спътник от Зимница. Водачът е тестван за алкохол, дрегерът е отчел отрицателна проба, и за наркотици, пробата за употреба на амфетамин и метаамфетамин е била положителна. Тестван е и мъжа от Зимница, като алкохолната проба е била отрицателна, а за наркотици – положителна на метаамфетамин. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава.