DSC_7516

DSC_7516

Горди пуска котва на Морска гара Бургас и българската армия. В този ден се прекланяме пред героизма и величието на българския войник, който е синоним на самочувствие за нашия народ, негова надежда и упование във всички повратни моменти на историята, като символ на независимостта и суверенитета на държавата ни.

Военнослужещите от Военноморските сили, Сухопътни войски и Военновъздушните сили в бургаския гарнизон ще отбележат професионалния си празник с редица прояви, които ще се проведат на 5 и 6 май 2015 г.

На 5 май фрегата "Горди", ще се предислоцира от Пункт за базиране – Бургас на Морска гара - Бургас. Тя е една трите фрегати проект "Е-71", получени от Кралство  Белгия и е в състава на Военноморска база – ВМС от 22-ри август 2008 г.

От 20.10 часа ще бъде тържествено включено празнично осветление на "Горки", а от 21.30 часа ще започне тържествената илюминация на Морска гара.

На 6-ти май в 9.00 часа тържествено ще бъдат вдигнати военноморския флаг и флаговете за разцветяване на фрегата "Горди". От 9.30 часа всичси желаещи да разгледат фрегатата ще могат да се качат на борда й.