Дървесината е открита в частни дворове в село Русокастро при рутинна проверка. Снимки РДГ - Бургас

Дървесината е открита в частни дворове в село Русокастро при рутинна проверка. Снимки РДГ - Бургас

14 акта съставиха за установени административни нарушения по Закона за горите съставиха Горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас. Нарушенията са констатирани при извършване на рутинна проверка на територията на община Камено, село Русокастро. Проверяващите установяват в частни дворове дървесина, която не е маркирана и за нея няма издаден превозен билет. Задържани общо 37 пространствени кубически метра дърва за огрев от бряст и полски ясен. След подаване на сигнал до РУ на полицията в град Камено горските инспектори съвместно със служителите на реда започват проверка за установяване на произхода на дървесината и точното местоположение на нейното добиване.  

Работата по случая продължава.

Служителите на РДГ-Бургас и РИОСВ - град Бургас са извършили и съвместна проверка в района на природна забележителност "Пещери и извори на река Младежка" на територията на природен парк "Странджа" за изхвърляне на отпадъци на неразрешени места, незаконни сметища и нерегламентирано къмпингуване. Не са установени нарушения.

За последните четири дни горските служители от РДГ - Бургас са съставили общо 17 акта по Закона за горите. Проверени са 127 товарни моторни превозни средства, 38 обекти за добив на дървесина, 19 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, ловци, риболовци, физически лица.

До края на месец март са предвидени съвместни проверки на РДГ- Бургас и с други институции, като Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Министерство на вътрешните работи.

Галерия