Най-добрите бяха отличени на финала на турнира. Снимки Община Бургас

Най-добрите бяха отличени на финала на турнира. Снимки Община Бургас

Грациите на бургаските клубове "Черноморец" и "Олимпия" са качиха на почетната стълбичка на Международния турнир по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". При ансамблите за девойки младша възраст най-много първи места спечелиха младите надежди на "Черноморец". В тройката попаднаха и гимнастичките на "Олимпия".

Турнирът се организира от клуб "Черноморец" с подкрепата на Българската федерация по художествена гимнастика и Община Бургас.

В тазгодишното издание за приз "Жулиета Шишманова" на първо място в индивидуалното класиране при девойките старша възраст се нареди Александра Шалуева от спортен клуб "Грация" - Варна, а при жените победи Магдалена Генчева от спортен клуб "Берое" - Стара Загора.

В класирането за девойки старша възраст - ансамбли в "А" категория първи се нареди съставът на "Олимпия", следван от "Елит" и "Черноморец". При жените класацията оглави "Елит" пред "Черноморец"".

Състезанието, което се проведе в спортна зала "Младост", послужи и като една от генералните репетиции на националните отбори за жени индивидуално и ансамбъл, които ще участват на Световното първенство, което ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец" от 14-ти до 18-ти септември.

Топ грацията ни Боряна Калейн и Стилияна Николова, както и ансамбълът, изиграха демонстративни съчетания. Техните вдъхновяващи изпълнения взривиха публиката в зала "Младост".

Бургас отново има своя представителка на супер ниво. Женина Трашлиева е част от ансамбъла на България, който пак ще спори за отличията.

Женина наследява в отбора олимпийската шампионка от Токио 2020 Стефани Кирякова.

На официална церемония по време на турнира по повод 70-годишнината на Българската федерация по художествена гимнастика бяха отличени бивши гимнастички, треньорки, ръководители и деятели. Сред тях е и кметът на Община Бургас Димитър Николов, който ще получи престижната награда на 6-ти декември на празника на града Никулден.

Президентката на родната федерация Илияна Раева връчи плакетите в зала "Младост" на Красимир Стойчев - зам.-кмет по бюджет и финанси, на Веселина Деведжиева - началник отдел "Спорт" в Община Бургас и на останалите удостоени с високото отличие, заради техния огромен принос за развитието на художествената гимнастика в България.

Галерия