Градините са готови за началото на новата учебна година. Снимки Община Бургас

Градините са готови за началото на новата учебна година. Снимки Община Бургас

Всички бургаски детски градини са готови да посрещнат тържествено децата в първия учебен ден. Детските ясли и градини ще посрещнат своите възпитаници на 15-ти септември с украса в дворовете. Приоритет за Община Бургас остава опазването на здравето и безопасността на децата, които посещават детските заведения, затова тържествата ще се състоят в дворовете, но без присъствието на родители и външни лица. Децата ще бъдат разделени по групи, за да не се струпват и смесват помежду си.

За родителите, които не искат да пуснат децата си в детската градина, поради медицински причини, общинска администрация ще предостави възможност за работа от разстояние в електронна среда. За целта родителите ще могат да ползват програмата "Заедно ще се справим - игри и забавления у дома", която ще намерят на: https://smartburgas.eu/bg/education, откъдето да изтеглят презентации и видео игри, разработени от съответната детска градина.

Община Бургас напомня още веднъж на всички директори и учители, че е забранено събирането на финансови средства от родителите на децата в детските градини за санитарни и хигиенни материали, играчки, дидактически материали, ремонт, оборудване, обзавеждане, познавателни книжки и учебни комплекти, с изключение на тези, предвидени за децата от яслените, I-ва и II-ра възрастова група. Задължение на родителите на децата от всички възрастови групи остава единствено осигуряването на необходимите учебни пособия на детето за неговото пълноценно участие в процеса на обучение и възпитание.

Галерия