В последните работни дни за годината градините ще работят с нормално работно време

В последните работни дни за годината градините ще работят с нормално работно време

Детските градини във Варна ще работят на 28-ми и 29-ти декември в редовен режим и при стандартна продължителност. Това припомни заместник-кметът на Община Варна Павел Попов. В средата на месец декември той проведе среща с директорите на детските градини във връзка с празниците и подготовката на градините за зимния сезон.

По време на срещата стана ясно, че в помещенията при децата ще се поддържа температурата по-висока минималният стандарт. Тя ще достига 22-23 градуса.

Директорите на образователните институции бяха инструктирани за подготовката на сградите за зимния сезон. Те трябва да упражнят контрол по отношение на здравните мерки и поддръжката на сградите. Специални инструкции са дадени за поддръжка и на подходите, ползвани от учители, персонал, деца и родители.

От директорите ще се изисква да регламентират ясно достъпа на родителите до сградите, с оглед на факта, че няма нормативна уредба по въпроса, а детските градини се помещават в различни по вид сгради с различни възможности за външен достъп.