Концертът на Графа е на 15-ти юли във Варна

Концертът на Графа е на 15-ти юли във Варна

Владимир Ампов - Графа прави музикалния си дебют на 10-годишна възраст през с песента "Мама, татко и аз", последвана от хита "Мандарини" и с него се задържа повече от половин година в телевизионната класация на БНТ - "Музикална чуднотека". Дебютният му албум "Гумени човечета" излиза на 29-и ноември 1993 година. От юни 2003 г. на българския музикален пазар е 5-ият мултимедиен албум на Графа - "Искам те". Едноименният сингъл печели наградата на БГ радио за текст. Същата година той става "БГ изпълнител", а албумът "Искам те" става албум на 2003 година, според музикалната телевизия ММ.

През 2008 година изпълнителят създава собствена процедунтска компания "Монте мюзик", която работи с български музиканти и изпълнители.

Влади Ампов - Графа и топ музикантите му ще представят нов акустичен проект с най-големите хитове на певеца в поредица от четири концерта. Първото събитие беше Античен театър – Пловдив, след това - концертът в Бургас. На 15-ти юли е концертът във Варна и в Русе – 16 септември.

- На концерта, който Ви предстои във Варна, ще излезете на сцената заедно с ваши гостуващи колеги. Ще споделите ли молка повече за това тяхно участие?

- В цялата динамика на ежедневието ни се роди една много готина песен, която изненадващо бързо успяхме да завършим и да снимаме като видеоклип. Това е дуетната ни песен с Белослава. Това е нашият трети дует, който правим заедно с нея. Клипът излезе на 13-ти юли, а ще я представим официално на концерта във Варна. Това е една от изненадите, защото тя ще се включи като специален гост. С нея ще изпеем и предишните ни два дуета.

Веско Ешкенази участва в песента "Ванилия" и сега ще я изпълним само двамата в една акустична версия. Аз ще свиря на пиано и ще пея, а той ще свири на цигулка.

Това, което ще се случи само във Варна е, че ще заснемем концерта. Хората, освен че ще успеят да го запечатат в душите си, ще го имаме и като визуализиран продукт. Режисьор на спектакъла е Васил Стефанов. Ще снимаме със специални камери, за да уловим емоциите и преживяванията на хората.

- По отношение на дуета с Белослава, кой е автор на музиката и текста?

- Аз съм автор на музиката и на аранжимента. Думите са основно са на Белослава, аз се включих впоследствие. Така че текста сме го направили заедно и се получи много добре. Имаме към него един много свеж видеоклип. Направихме кастинг за всички наши фенове, които искат да се снимат в клипа. Екипът ни селектира кой ще участва във видеото. Той е сниман на един покрив на една сграда в София. Много сме щастливи от това, което се случи. Песента е бърза и енергична, в диско фънк стил. Така че хората ще могат да танцуват цяло лято с нас. Нямам търпение да я представим пред нашата публика.

- След като бъде заснет концерта във Варна, той ще бъде излъчен?

- Един момент ще бъде излъчен, но не мога да се ангажиран с точна дата, но ще бъде излъчен в национален ефир. Това, което ще се случи разбира се е хората да могат да го гледат на живо. Последният концерт, който заснехме на живо беше концерта в Амфитеатъра в Пловдив. Хората, които са били на концерта товага споделят, че си го пускат, за да съприживеят отново емоцията, която са изпитали на живо.