Турнето е хубаво и си заслужава да бъде видяно, заяви певецът

Турнето е хубаво и си заслужава да бъде видяно, заяви певецът

"Най-щастливото турне" е озаглавено националното турне на Владимир Ампов - Графа. Предстоят два концерта във Варна на 28-ми юли и в Бургас на 30-ти юли.

- Концертите Ви в Бургас и Варна ще е едно своеобразно продължение на концерта ви на стадион "Васил Левски" в София. Как ще успеете да го адаптирате за летните театри на тези два града?

- Хубавото е, че това, което обещах още преди да стартира турнето е да изнесем концерта от стадион „Васил Левски“ във всеки един град и спазваме обещанието. Вече минаха двата от концертите в Стара Загора и Русе. Изпълваме до краен предел локациите. Много е красива сцената. Хората са очаровани, защото такова нещо не се е случвало на тези сцени. Пищната програма като визуализация я има във всеки един град благодарение на нашите партньори, така реално успяхме да сглобим всички елементи от шоуто. Лайт дизайнерът Иван Евтимов работи няколко месеца, за да може направи така че програмата от стадиона като осветление да може да бъде съобразена с всяка една локация – мултимедия, сценография.

Много е красиво, ефектно и същевременно топло като усещане. Не мога да не спомена прекрасните музиканти и танцьори, които са с мен тази година. Пироефектите се включват на определени моменти от шоуто. Всичко това е прекрасно, но най-важното си остава музиката, песните, които съм създал през последните 20 години. Това е нещото, което вълнува най-много хората и мога да споделя, че от първата песен хората са на крака, танцуват и съпреживяват с нас това, което се случва на сцената. Благодаря им от сърце, защото благодарение на хората тези песни са живи. Говоря за по-старите ми хитове. Те са такива, благодарение на тях и по един или друг начин те ги превръщат в класика. Става въпрос за хитове като „Давам всичко за теб“, „Ако има Рай“, „Невидим“ – това са по-стари песни, но продължавам да ги изпълнявам и благодарение на публиката те са още живи и активни, ако мога така да се изразя.

- Една от последните Ви песни „Бърнаут“ се превърна в своеобразен хит, а клипът към него е атрактивен, провокативен и различен. Включено ли е това парче в концерта?

- Да, разбира се "Бърнаут" е част от програмата с една много интересна мултимедийна сценография. Радвам се, че си позволих да пусна такава песен, защото е малко по-различна. Различни проблеми, които ме вълнуват през годините ги възпявам по един или друг начин. В случая идеята за прегряването, преработването и претоварването е сериозен проблем в нашето общество. Затова реших да го възпея по един по-лъчезарен начин с глътка оптимизъм и форма на решение, каквото го има в песента.

Освен "Бърнаутк" всички познати песни ще са включени в програмата, както и някои от новите от албума ми „Вековна гора“.

Много е силна програмата. Вече минаха два концерта и хората са щастливи, и излизат с усмивки на лицата. След това се снимаме след всеки концерт и давам автографи. Имаме много хубав мърч. Хората си купуват тениски, албуми и чорапи, които са много красиви.

- Когато прегреете какво правите, за да възстановите баланса?

- Аз съм преживял такъв бърнаут преди около 10 години. Направих равносметка по какъв начин работя, дали почивам и как го правя и започнах да се доверявам малко повече на другите хора и по този начин намерих решението как да се справя с това прегряване.

- Вие сте певец, артист, музикант. Как успявате, докато почивате и релаксирате да кажете на музата "Почивам в момента, не ме занимавай в момента"?

- Няма как кажеш това. Музата си знае своето. Вдъхновението идва във време, когато не очакваш. То не пита. Продължавам да правя музика. Ще излизат нови неща наесен. Имам винаги китара със себе си и се появяват често песни. Не казвам никога на вдъхновението "Изчакай един два дена и ще съм ок".

- Община Бургас и Община Варна са партньори на концертите, които тази година имат екологическа насоченост…

- Както концертът на стадион "Васил Левски", така и останалите са със зелена кауза. Има разделно изхвърляне на боклуци във всяка една локация, което за нас е една стъпка напред, защото след всяко събитие има доста отпадъци, които остават. Осигурено е разделно изхвърляне на отпадъците. Дава се добър пример на децата, от които тръгва всичко. Ние като че ли по-бавно се учим вече, но децата са важни. Добрите примери са в основата.

- Вие призовавате вашите фенове да дойдат на мястото на концерта пеша, с велосипед или друг алтернативен начин на придвижване…

- Да, това се случи още на концерта в София. И тъй като метрото там е доста добро, отидох на концерта с метро. Много хора дойдоха така на концерта в София.

Това се случи и в другите градове. Една разходка, с автобус или по някакъв алтернативен начин е добре. Нямаме търпение да се срещнем с феновете.

Турнето е много хубаво и си струва да бъде видяно!

Искам да поканя почитателите на хубавата българска музика да дойдат и да съпреживеят едно много хубаво шоу с много емоционално докосващи песни.