Областният управител Мария Нейкова връчи министерската грамота на д-р Георги Паздеров. Снимки Черноморие-бг

Областният управител Мария Нейкова връчи министерската грамота на д-р Георги Паздеров. Снимки Черноморие-бг

Грамоти за бургаски лекари и за Регионалната здравна инспекция в Бурга за постигнати добри резултати в кампанията по имунизация на населението срещу COVID-19. Инициативата е на служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Грамотите са на Министерството на здравеопазването по повод проявените от работещите във ваксинационните кабинети и от общопрактикуващите лекари старание, постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания на Република България срещу корона вируса. Кампанията е национална и се проведе днес в 11.00 часа в цялата страна.

Областният управител на област Бургас Мария Нейкова връчи грамотата на директор на РЗИ д-р Георги Паздеров, който благодари от името на екипа в инспекцията за организацията, която е направена по време на кампанията. Той от своя страна връчи министерската грамота на доктор Румяна Каменска, която е с най-много направени имунизации в Бургас - 720. Грамотата от името на д-р Каменска получи нейната колежка Деспа Георгиева, която е направила 700 имунизации. На церемонията присъства и доктор Пламен Панайотов - общопрактикуващият лекар с най-много имунизации в цялата страна - над 3 000. Той е личен пример за своите колеги и в качеството си на зам.-председател на Асоциацията на общопрактикуващите лекари.

Румяна Каменска и Деспа Георгиева са терапевти. Работят в един кабинет в поликлиника "Бургас". Голяма част от техните пациенти са на възраст над 50 години и това е и преобладаващата част от хората, на които те са поставили ваксина срещу корона вируса.

Галерия