Йордан Георгиев (на преден план) ще бъде кандидат за кмет на Граждани за Общината

Йордан Георгиев (на преден план) ще бъде кандидат за кмет на Граждани за Общината

Да направим място за хора между политиците - с тази мотивация коалиция "Граждани за Общината" регистрира своята листа с кандидати за общински съветници в Общинската избирателна комисия в Бургас за предстоящите местни избори, които ще се проведат на 29-ти октомври. Сред тях силно присъствие имат доказани юристи, водещи икономисти, уважавани треньори, педагози, здравни работници, представители на бизнеса с широка обществена активност и експерти от различни сфери на живота.

Общото между всички тях е стремежът им да защитят интересите на бургазлии в местния парламент, в който до момента гражданското участие е било малцинство.

"Всички местни коалиции и партии обявиха, че ще бъдат победители на тези избори. Ние не казваме, че ще бъдем победители, защото нашата победа ще бъде победа на гражданското общество. Много от партийните централи прибегнаха към граждански квоти. Това е вид спасяване на тяхната репутация, но реално няма значение дали си от гражданската квота, защото ако си част от партийната листа, ти се съобразяваш с партийните пристрастия. Нашата листа е действителното представителство на гражданското. Ние знаем, че много се направи за този град, но знаем и че повечето наши деца след като завършат образование отиват в София или на запад. Нашата цел са развитието на икономиката и инвестициите, за да могат хората да имат добри доходи и да остават в Бургас", каза вторият в листата и кандидат за кмет на Бургас от коалиция "Граждани за Общината" Йордан Георгиев. Той покани останалите кандидати за кметския стол на открит дебат по всяка една от темите, свързани с развитието на града, кварталите и съставните селища.

 Целта на коалицията е поне три мандата. Уверени са, че преобразяването на българската политическа система от лабилна в стабилна започва от гражданите в местната власт.

"Искаме да дадем нашият опит и професионализъм, за да стане градът ни едно по-добро място за живеене. Ние не сме обвързани с партии", коментира адвокат Добромира Полименова.

Последен в листата е Мартин Пенчев, който ще разчита изцяло на мажоритарния избор на бургазлии. "Преди да пристигна се информирах, че вече са свършили всички обещания на политическите партии. За това смятам от техните магически пръчици, които ще размахват през цялата кампания да направя един хубав огън на трибуната в общинския съвет, за да стоплим малко социалната атмосфера в Бургас. Не мога да стрелям с гръмки фрази, но съм показал какво мога в социалната сфера", заяви Пенчев.

Според екипът на "Граждани за Общината" идеята на шампионския отбор е да внесе гласа на хората от всеки квартал, там където им е мястото - в Общинския съвет на Бургас. Сред кандидатите за общински съветници са юристът Гергана Христова, високообразована, проактивна и положителна личност, преминала през армията, с успешен бизнес и открита позиция. Икономистът и финансов консултант Георги Николов, учителят и спортен мениджър Вели Аслан, учителят Николай Милков, обичаната медицинска сестра Красимира Бакърджиева, както и ст. сестра Златина Вълкова. Силната фигура на Йордан Георгиев, който освен множество образования, специализации и умения в различни области, има опит в бургаския Общински съвет ще бъде кандидадът за кмет. Водач на листата и на екипа от смели и уверени ярки граждани на Бургас е бизнесменът и меценат Бенчо Бенчев.

Листата на "Граждани за Общината" е следната:

1. Бенчо Георгиев Бенчев

2. Йордан Георгиев Георгиев

3. адв. Добромира Полименова Полименова

4. Гергана Колева Христова

5. Красимир Димитров Батилов

6. Вели Ерол Аслан

7. Дора Цветанова Здравкова

8. Живко Любков Жеков

9. Красимира Петрова Борисова

10. Милена Димитрова Георгиева

11. Георги Янев Марков

12. Николай Петров Милков

13. Златина Петкова Велкова

14. Георги Димитров Николов

15. Теодор Русланов Шейков

16. Димитър Георгиев Нончев

17. Слав Милчев Михайлов

18. Тодор Кръстев Кръстев

19. Радослав Костадинов Ишкиев

20. Ева Николова Еренберг

21. Красимира Вениаминова Бакърджиева

22. Даниела Рахнева Христова

23. Кристиан Горанов Грудов

24. Лилияна Стаменова Златева

25. Господинка Георгиева Стамболиева

26. Йовчо Петров Домусчиев

27. Анета Георгиева Сталева

28. Мартин Георгиев Сталев

29. Мартин Пламенов Пенчев

Листата на коалицията е от 29 кандидати за съветници при 51 местен парламент на Бургас.