Учениците от гимназията ще покажат музикалните си умения. Снимка Архив Черноморие-бг

Учениците от гимназията ще покажат музикалните си умения. Снимка Архив Черноморие-бг

Гвардейският оркестър и гвардейски отряд на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" ще свирят "Върви, народе възродени" на шествието навръх 24 май в Бургас. 40-те възпитаници на бургаската гимназия, облечени в гвардейски униформи, ще дадат старт на празника на светите братя Кирил и Методий.

Шествието ще тръгве под звуците на химна "Върви, народе възродени" от площад "Тройката" и ще премине по улиците - "Александровска" и "Алеко Богориди", за да завърши в Морската градина. Над 8000 се очаква да бъдат участниците в манифестацията тази година. Това ще е най-мащабното шествие в морския град през последните години. В него ще участват представители на бургаските детски градини, училища, културни, просветни и неправителствени организации, много граждани и гости на града, съобщиха от Община Бургас.

Поканата за участие на гвардейския оркестър и гвардейски отряд на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" в шествието за 24 май идва от Общината. Специална комисия е одобрила точно 40-те възпитаници на елитната гимназия, които ще свирят, научи сайт "Черноморие". Много тържественост и национална гордост ще предизвикат, не само изпълненията на възпитаниците на гимназия "Константин Фотинов", но и самите униформи, които са копие на тези от гвардейския отряд, дежурящ пред Президенството.