Децата от гвардейския отряд поставиха венците пред паметника

Децата от гвардейския отряд поставиха венците пред паметника

Гвардейският отряд при СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Средец участва в тържеството по повод 150 години от обесването на Васил Левски. Отбелязването на годишнината, организирано от Община Средец, събра представители на общинската администрация и ОбС, ученици от двете гимназии, както и жители на града.

Тържеството започна със заупокойна молитва произнесена от протойерей Недялко Радев и свещеник Дамян Плачков. И продължи с рецитал на стихове, посветени на Апостола на свободата. "Обесването ва Васил Левски", написано от Христо Ботев, звуча в изпълнение на общественика Гинка Божилова. В официалната церемония, която завърши с поставяне на венци и цветя пред паметника на загиналите за освобождението на България, участваха кметът на Средец Иван Жабов, председателят на Общинския съвет Динко Цъцаров, служители в общинската администрация и други. 

Венци пред паметника бяха поставени от името на Община Средец, на СУ "Св. св. Кирил и Методий", на ПГМССЕ "Никола Вапцаров" и на политическа партия "ГЕРБ".

Галерия