Кметът Димитър Николов вдигна чаша шампанско за успешна 2018 година. Снимки Лина Главинова

Кметът Димитър Николов вдигна чаша шампанско за успешна 2018 година. Снимки Лина Главинова

"Стана традиция да се събираме на този площад и да празнуваме. Пожелавам на всички здраве и много успехи. Пожелавам успехи и на децата ни в точните науки и спорта. Нека вдигнем чаши за успешна и благополучна 2018 година". С тези думи се обърна към бургазлии кметът на Общината Димитър Николов  и отброи заедно със събралите са на площад "Тройката" последните секунди до настъпването на новата 2018-та година.

Хиляди бургазлии дойдоха на площада, за да се забавляват и да посрещнат заедно новата година. За настроението на всички се погрижиха ослепителната R&B певица Сантра и група "Celebration". "Ще изпълним "Бохемска рапсодия за най-бохемския град - Бургас", нажежи градуса на настроението Сантра. Тя сподели, че присъствието им в Бургас е особена чест за нея и колегите й музиканти. Бургазлии се насладиха на хитовите им изпълнения, като пееха заедно с тях и ги аплодираха.

Точно в полунощ на сцената се качи славеят на Странджа - Жечка Сланинкова заедно с фолклорен ансамбъл "Странджа", която покани присъстващите да се хванат на хорото.

Водещ на празничния концерт бе един от прогресиращите млади хип-хоп изпълнители Dее.

По традиция Община Бургас бе осигурила и почерка за бургазлии - баница и хубаво вино.

Да посрещне Нова година на площад "Тройката" дойде  и зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева заедно с двете си внучки.

Точно в полунощ небето бе озарено от празнична заря.

Галерия